Tällä viikolla Britanniaa järkyttänyt paljastus taannoisesta nuorten pelaajien seksuaalisesta hyväksikäytöstä on saanut uusia raskauttavia piirteitä. The Telegraphin mukaan useampi englantilaisjoukkue ja ainakin yksi Valioliiga-seura maksoi uhreja pysymää hiljaa perheilleen ja asianajajilleen asiasta.

Hyväksikäyttövyyhti nousi esiin entisen englantilaisjalkapalloilijan Andy Woodwardin avauduttua kauhukokemuksistaan (lue uutinen tästä). Woodwardia hyväksikäytti neljän vuoden ajan entinen Crewe-luotsi Barry Bennell.

Useamman kaupungin poliisiasemat ovat alkaneet tutkimaan tapausta. Perjantaina FA vahvisti, että kahdeksan muuta pelaajaa on valmis tulemaan julki kauhukokemuksiensa kanssa.

The Telegraphin lakiasioista perillä olevan tietolähteen mukaan useampi englantilaisseura lakaisi väitökset hyväksikäytöstä maton alle.

– Näissä tapauksessa käytettiin tiukkoja salassapitosopimuksia. Ne liittyivät syytöksiin jalkapalloseuroja vastaan. Yksi seuroista oli Valioliigasta. Uhreille ei ole mahdollista sanoa tälläisissa tapauksissa mitään. Näin seurat toimivat asian kanssa, lähde kertoi brittilehdelle.

Pitkän hyväksikäytön uhrina Woodwardista tuntuu iljettävältä, jos pelaajien maksaminen hiljaiseksi on totta.

– Olen häpeissäni, jos näin toimittiin. En voi edes ajatella sitä nyt. Haluan vain saada oikeutta uhreille, Woodward julisti The Telegraphille.