Sunderland on napannut Manchester Citystä Simon Wilsonin uudeksi jalkapallopuolen johtajakseen. 10 vuotta Cityssä viettänyt englantilainen liittyy Black Catsin organisaatioon tammikuun ensimmäisenä päivänä heti vuodenvaihteen jälkeen.

– Simonilla tuomme seuraan jonkun, jolla on uskomaton ansiolista. Hän on antanut seuroilleen parhaat mahdollisuudet menestyä. Hänen tietämyksensä ja kokemuksensa jalkapallon kehittämisestä korkeimmalla tasolla antaa meille alustan uudistaa seuran perusteita, kuten kykyjenetsintää, rekrytointia, lääkintäpalveluja ja nuorisokehitystä, Sunderlandin toimitusjohtaja Martin Bain kommentoi seuran verkkosivuilla.

– Simonilla tulee olemaan tärkeä rooli uudelleenrakennusprosessissamme ja hän auttaa tekemään seurastamme tulevaisuudessa vahvemman.

Wilson kertoi seuran sivuilla myös itse omasta roolistaan.

– Tehtäväni on varmistaa, että meillä on parhaat harjoitusolosuhteet, järjestelmät ja ihmiset, joiden avulla seura saisi parhaan alustan tavoitteidensa täyttämiseen. Haluan luoda eloa siihen hyvään työhön, jota on jo ennestään tehty. Teemme kaikkemme tukeaksemme manageria ja toimitusjohtajaa saavuttamaan tavoitteensa.

Wilson työskenteli ennen Cityä neljä vuotta Southamptonissa. Myös Sunderland-manageri David Moyes on miehelle tuttu.

– Teimme monta vuotta sitten yhdessä töitä Prestonissa. Hän on kokenut ja kunnoitettu valmentaja. Odotan innolla uutta yhteistyötä hänen kanssaan, Wilson lisäsi.