Hull City FC teki seuraa Liverpoolille toisena varmistuneena Englannin liigacupin eli EFL Cupin välieräjoukkueena. Se kaatoi puolivälierissä rangaistuspotkukisan jälkeen Mestaruussarjaa johtavan ja pikaista paluuta Valioliigaan tavoittelevan Newcastlen.

Tilastollisesti ottelu oli Newcastlen selvää hallintaa sekä pallonhallinnan että maalintekoyritysten puolesta. Ottelussa lauottiin yhteensä peräti 42 kertaa, joista 29 kirjattiin vierasjoukkueelle. Laukauksista tosin vain kahdeksan (Hull 3, Newcastle 5) suuntautui maalia kohti.

Varsinaisella peliajalla ei maaleja nähty, mutta yksi ulosajo kuitenkin. Kun 89 minuuttia oli pelattu, tuomari näytti punaista korttia Hullin Dieumerci Mbokanille, joten Newcastle pääsi jatko-otteluun yhden pelaajan ylivoimalla.

Jatkoajan kahdeksannella minuutilla Newcastle hyödynsi miesylivoimansa, kun kaksi edellistä kautta Hullissa pelannut Mohamed Diamé sai päänsä väliin Vurnon Anitan keskitykseen. Viime keväänä Diamé teki nousukarsinnoissa Hullille maalin, joka auttoi joukkuetta nousemaan Valioliigaan.

Vain kolme minuuttia myöhemmin Robert Snodgrass toi kuitenkin Hullin tasoihin. Snodgrassilla oli hetki ennen jatko-ottelun päätöstä tilaisuus tehdä Hullille voittomaalikin, mutta mies aikaili ratkaisussaan ja tilanne kuivui kokoon. Niinpä edessä olivat rangaistuspotkut.

Heti pilkkukisan aluksi Hull-vahti Eldin Jakupovic torjui Jonjo Shelveyn heppoisen rankkarin. Kun myös Dwight Gayle ampui toisena vetäjänä yrityksensä ylärimaan, oli Newcastle pahassa pinteessä. Lopulta Newcastlen neljäntenä vetäjänä ampuneen Yoan Gouffranin rankkari oli tyystin puulaakitasoa ja helppo nakki Jakupovicille. Kun Hullin laukojista ei epäonnistunut yksikään, jatkaa Hull matkaansa seurahistorian ensimmäisiin liigacupin välieriin. Newcastle saa puolestaan keskittää kaiken tarmonsa nousutaisteluun.

Kaksi muuta välieräjoukkuetta selvitetään keskiviikon Arsenal-Southampton ja Manchester United-West Ham -otteluissa. Jo nyt on selvää, että välierissä pelaa pelkkiä valioliigajoukkueita. Kaksiosaisten välierien otteluparit arvotaan niin ikään keskiviikkona.