Kun 19-vuotias Josh Sims teki viime viikonloppuna esityön Southamptonin 1-0 -voittomaaliin ja palkittiin ottelun parhaana pelaajana, tunsi vastapuoli Evertonin manageri Ronald Koeman mahdollisesti kuumotusta korvissaan. Hollantilainen valmensi vielä viime kaudella Southamptonia ja totesi kevään aikana, ettei ole tyytyväinen Pyhimysten juniorijoukkueeseen.

Koemanin aikakaudella nuorten pelaajien saamat tilaisuudet olivat vähissä, mutta Claude Puelin otettua Southamptonissa valmennusvastuun, on toinen ääni kellossa. Ranskalainen sanookin, että vastuun antaminen nuorille pelaajille oli ehtona hänen palkkaamiselleen. Southamptonin nuorisoakatemiaa pidetään yleisesti yhtenä tuotteliaimmista, ja sen kasvatteja ovat mm. Gareth Bale, Adam Lallana, Theo Walcott ja Tim Sparv.

– Southampton valitsi kauden alussa minut jatkamaan nuorten pelaajiemme kehittämistä. Se asetettiin ehdoksi ja aion kunnioittaa linjausta, Puel totesi ennen lauantain vieraspeliä Crystal Palacen kotikentällä.
– Minä myös pidän siitä. Kaikissa aiemmissa seuroissani pelaajakehitys oli aina minulle tärkeää.

Puel vahvisti samassa yhteydessä, että Dusan Tadic ei pelaa vielä lauantaina murtuneen nenän vuoksi.

– Kun hän palaa, tarvitsemme häntä fyysisesti vahvana. Hän tulee käyttämään naamaria harjoituksissa ja ensimmäisessä ottelussaan, mutta se on kaunis naamari.

Lähde: FourFourTwo