José Mourinhoa edustava yhtiö kiistää Manchester United -managerin veronkiertoepäilyt. Britannian parlamentin jäsen epäilee Sky Sportsin tietojen mukaan portugalilaisen siirtäneen miljoonia puntia ulkomaille välttääkseen verojen maksamista.

Mourinhon edustajien väitetään auttaneen valmentajaa siirtämään suuria summia rahaa Sveitsiin ja Neitsytsaarille. Kierretyn uskotaan liittyneen portugalilaisen kuvaoikeuksiin ja brändinsä mainostamiseen.

Myöss Mourinhon entistä valmennettavaa Cristiano Ronaldoa epäillään veronkierrosta (lue uutinen tästä).

– Cristiano Ronaldo tai José Mourinho eivät ole koskaan kumpikaan joutuneet oikeuteen veronkiertoon syyllistymisestä. Kaikki syytteet heitä kohtaan tulevat johtamaan oikeustoimiin, kaksikkoa edustava jalkapalloagenttiyhtiö Gestifute kiisti tiedotteessaan.

Iso-Britannian parlamentin ja työväen puolueen jäsen Meg Hillier on aloittanut tutkinnan epäillyistä syytöksistä. Myös julkisen talouden valiokunnan puheenjohtajana työskentelevä poliitikko julkaisi asiasta tiedotteen.

– Nämä paljastukset ovat poikkeuksellisia ja antavat Iso-Britannian verovirastolle etsintäluvan, Hillier sanoi.