Entinen valioliigahyökkääjä Nile Ranger joutuu syytteeseen petoksesta ja rahanpesusta. Guardianin mukaan 25-vuotiaan Southend-kärjen epäillään syyllistyneen rikoksiin viime vuoden helmikuussa.

Poliisi sanoo rikosten liittyvän haavoittuvan henkilön pankkitilitietojen urkkimiseen puhelimitse ja sitä kautta tilin varojen anastamiseen. Ranger asetettiin syytteeseen maanantaina.

Lontoolaislähtöinen Ranger pelasi vuosina 2010-2012 Newcastlen paidassa Valioliigaa ja on sittemmin seilannut eri seuroissa Mestaruussarjan ja Ykkösliigan välillä. Lahjoja Rangerilla on kiistattomasti aina ollut, sillä hän oli mukana muun muassa EM-hopeaa voittaneessa Englannin alle 19-vuotiaiden maajoukkueryhmässä vuonna 2009.

Lahjakkuus ei kuitenkaan koskaan kunnolla realisoitunut pelikentillä, vaan Rangerin ”CV:ssä” suuremman tilan vie miehen pitkä rötöslista. Jo 15-vuotiaana vuonna 2007 Ranger tuomittiin 11 viikoksi nuorisovankilaan tämän osallistuttua aseelliseen ryöstöön Lontoon kaduilla.

Muutaman vuoden hiljaiselon jälkeen vaikeuksia alkoi jälleen kasautua pian Valioliiga-kokoonpanoon murtautumisen jälkeen. Kausi 2011-2012 oli pelillisesti Rangerille katastrofi, mutta tuolloin hänen nähtiin poseeraavan leikkiaseen kanssa, latovan Twitterissä homofobisia kommentteja ja aiheuttavan pahennusta juopottelullaan. Lisäksi häntä epäiltiin osallisuudesta ryöstöön ja päällekarkaukseen.

Valoisa tulevaisuus Newcastlessa jäi äkkiä taakse, ja Rangerilla oli useaan otteeseen ongelmia lainvalvojien kanssa. Nuorta miestä epäiltiin milloin järjestyshäiriöistä, milloin vahingonteosta ja milloin ryöstöstä. Kaikkein vakavin syyte oli raiskausepäily, josta Ranger kuitenkin vapautettiin.

Petos- ja rahanpesusyyte on jotain uutta Rangerin syytehistoriassa, mutta vaikea uskoa, että alati kasvava syytetaakka erityisemmin miehen kiinnostavuutta siirtomarkkinoilla lisäisi. Southend antoi kuitenkin tällä kaudella kaksi maalia tehneelle Rangerille kolmen ja puolen vuoden jatkosopimuksen (kesään 2020) vain kaksi viikkoa annen tuoreimman syytteen lukua.