Tulevana viikonloppuna Valioliigassa pelataan viimeinen kierros ennen joulua. Viikolla Evertonille hävinneellä Arsenalilla on sunnuntaina edessä toinen kiharainen vieraspeli, kun lontoolaisjoukkue kohtaa 17. kierroksen huippuottelussa Manchester Cityn.

– Mielestäni joskus on parasta, jos ison pelin jälkeen tulee toinen iso peli. On mahdollisuuksia voittaa, se on tavallaan kuuden pisteen ottelu – se on luultavasti täydellinen peli meidän kannaltamme, maalivahti Petr Čech toteaa Tykkimiesten verkkosivuilla.

Kyseessä on Pep Guardiolan ja Arsène Wengerin yhdeksäs kohtaaminen valmentajina. Ranskalaiselle on kertynyt otteluista kaksi voittoa, mutta hän ei ole koskaan onnistunut päihittämään katalonialaisen luotsaamaa joukkuetta vieraskentällä.

Guardiolan suojatit nollasivat keskiviikkona Watfordin. Se lupaa hyvää jatkoa ajatellen, sillä aiemmin City oli pitänyt maalinsa puhtaana vain kaksi kertaa tämän kauden Valioliigassa. Toisaalta keskikenttämies İlkay Gündoğanin paha loukkaantuminen oli ryhmälle merkittävä takaisku.

Lontoolaisten puolustuslinjasta uupuu toppari Shkodran Mustafi, joka loukkasi takareitensä voittopelissä Stokea vastaan.

Merseysiden derby maanantaina

Myöhään maanantai-iltana vuorossa on kuuma Liverpoolin derby. Isäntäjoukkue Everton on alisuorittanut viime aikoina, mutta tiistain maukas voitto Arsenalista oli omiaan nostamaan itseluottamusta ennen Liverpoolin kohtaamista.

– Toivon sen olevan käännekohta. On tärkeätä, että seuraavassa pelissämme – derbyssä – pelaamme samanlaisella intohimolla. Meidän on osoitettava se jokaisessa pelissä tällä kaudella. Liiga on niin kova, että sinua rangaistaan, jos keskittyminen herpaantuu minuutiksi tai oma pelitaso puuttuu ottelun alussa, Evertonin puolustaja Seamus Coleman pohtii Evertontv:n haastattelussa.

Liverpool pääsi parin heikomman esityksen jälkeen huimaan lentoon murskaamalla Middlesbrough’n Adam Lallanan ja Divock Origin johdolla. Belgialainen on takonut viidessä edellisessä pelissä viisi maalia. Sinisten osakkeita puolestaan kohottaa se, että James McCarthyn ja Ross Barkleyn vire näyttää nyt lupaavalta keskikentällä.

Jatkuuko Chelsean voittoputki?

Kierros pyörähtää lauantaina käyntiin Crystal Palacen ja Chelsean välisellä Lontoon paikallistaistolla. Antonio Conten miehistö hamuaa jo 11. peräkkäistä voittoaan liigassa.

Palacen tehtävä on vaikea, koska joukkueen puolustus vuotaa ja Chelsean veräjänvartija Thibaut Courtois on päästänyt vain kaksi maalia 1 010 minuutin aikana. Maalivahtien tämän kauden nollapelitilaston ykkösmies venyi edellisessä pelissä huipputorjuntaan, kun hänen venymistään tarvittiin.

Sunnuntain ensimmäinen kamppailu on etelärannikon derby Bournemouth–Southampton. Kotijoukkue on napsinut voittoja mukavasti ja voi taistella tällä kaudella jopa europaikasta.

– Seura on päässyt lyhyessä ajassa pitkälle, joten välillä fanien on mukava istua alas ja nauttia siitä, missä nyt olemme. Minä tosin haluan aina enemmän. Minun tehtäväni ei ole istua alas ja ihailla saavutuksia, koska on tavoiteltava lisää unelmia, manageri Eddie Howe kommentoi Bournemouth Daily Echolle.

Bournemouthin Leicester-voiton jälkeinen sijoitus, kahdeksas tila, oli seurahistorian korkein Valioliigassa.

Southampton joutuu pelaamaan ottelun uudessa kolmosasussa. Valioliiga kehotti seuraa kehittämään uuden vaihtoehdon, sillä nykyiset koti- ja vierasasut muistuttavat väritykseltään liikaa Bournemouthin paitoja. Saints-pelaajat pukeutuvat sunnuntaina valkoisiin paitoihin, punaisiin housuihin ja valkoisiin sukkiin.

Voittoputkeen pyrkivä Manchester United yrittää lauantain myöhäisottelussa hakea The Hawthornsilta revanssin, sillä joukkue jäi areenalla viime kevään kohtaamisessa ilman pisteitä. Silloin Salomón Rondonin täysosuma riitti West Bromwichille niukkaan kotivoittoon, ja nyt Rondon lämmitteli tätä ottelua varten iskemällä nopean hattutempun Swansean verkkoon.

Valioliigan 17. kierros

Lauantai 17.12.
14.30 Crystal Palace – Chelsea Viasat
17.00 Middlesbrough – Swansea
17.00 Stoke – Leicester
17.00 Sunderland – Watford
17.00 West Ham – Hull Viasat
19.30 West Bromwich – Manchester United Viasat

Sunnuntai 18.12.
15.30 Bournemouth – Southampton Viasat
18.00 Manchester City – Arsenal Viasat
18.00 Tottenham – Burnley

Maanantai 19.12.
22.00 Everton – Liverpool Viasat