Tiistain ainoassa Valioliiga-ottelussa Liverpool nousi vaikean alun jälkeen selvään voittoon kotonaan Stokea vastaan. Pottersin puolustus kärsi suurista vaikeuksista ja pisteet jäivät Anfieldille 4-1-lukemin.

Liverpoolilla onnistumaan pääsi myös lukuisista loukkaantumista viime vuosina kärsinyt Daniel Sturridge. Kauden ensimmäinen maali Valioliigassa syntyi lähes suoraan englantilaisen vaihdon jälkeen.

Stoke painoi alussa kovaa päälle

Stoke aloitti vahvasti ja pääsi horjuuttamaan isäntiään jo 12. minuutilla. Erik Pieters jakoi vasemmalta laidalta korkean keskityksen, jonka Jonathan Walters puski keskustasta Liverpool-puolustuksen välistä Simon Mignolet’n selän taakse.

Pool oli joutua vain muutama minuuttia myöhemmin kahden maalin takaa-ajoasemaan Joe Allenin päästyä vapaaseen paikkaan. Tällä kertaa kuitenkin Mignolet pelasti torjunnallaan tilanteen.

Pelikellon näyttäessä 24. minuuttia Roberto Firmino ohitti jo matalalla laukauksellaan Lee Grantin ja pallo oli painumassa Stoken verkkoon. Pottersin pelasti lopulta Peter Crouch, joka siivosi pelivälineen maaliviivalta.

Noin kymmenen minuuttia myöhemmin Reds tuli tasoihin. Sadio Manén syöttö kimposi Stoke-pelaajien kautta Adam Lallanalla, joka sijoitti pallon tarkalla viimeistelyllä verkkoon.

Firminon taidonnäyte aloittaa dominanssin

Liverpool siirtyi vielä johtoon avausjakson loppupuolella. James Milner petasi Firminolle paikan ja brassin veto kimposi kahden tolpan kautta Grantin taakse. Osuma päätti brassin pidemmän kuivan kauden.

WhoScored.com

@WhoScored
Roberto Firmino: Has ended a run of 614 minutes of league action without a goal #LIVSTO

Toisella puoliskolla Liverpoolia ei pysäyttänyt enää mikään. 59. minuutilla syntyi 3-1-osuma Gianelli Imbulan ohjattua epäonnekkaasti Divock Origin syötön omaan maaliin. Keskikenttäpelaaja yritti ehtiä palloon ennen Manéa siivotakseen sen pois Pottersin alueelta.

70. minuutilla Origi otettiin vaihtoon Daniel Sturridgen tieltä ja vain hetkeä myöhemmin loukkaantumisista kärsinyt hyökkääjä iski kauden avausmaalinsa. Sturridge sai syötön jalkaansa suoraan Stoke-toppari Ryan Shawcrossilta ja maalinteko ei tuottanut tämän jälkeen suurempia vaikeuksia.

Lisämaaleja ei nähty ja Liverpool vei pisteet 4-1-lukemin.

Liverpool-Stoke 4-1 (2-1)

0-1 Jonathan Walters (12.)
1-1 Adam Lallana (35.)
2-1 Roberto Firmino (44.)
3-1 Gianelli Imbula Om (59.)
4-1 Daniel Sturridge (70.)