© Kuva: Getty Images

Middlesbrough luopui harvinaisen maaottelutilaston omaavasta veteraanihyökkääjästään

Mestaruussarjassa pelaava Derby on hankkinut kahden ja puolen vuoden sopimuksella Middlesbrough’n 31-vuotiaan hyökkääjän David Nugentin. Liverpoolin junioriakatemiasta ponnistanut Nugent on pelannut Valioliigaa Boron lisäksi Portsmouthissa, Burnleyssa ja Leicesterissä, mutta nyt tie vie jälleen hänelle tutumpaan Mestaruussarjaan.

Middlesbrough hankki Nugentin Leicesteristä kesällä 2015, mutta kolmen vuoden sopimuksesta jäi lopulta puolet käyttämättä. Viime kaudella Nugent teki Borolle Mestaruussarjassa kahdeksan maalia, mutta Valioliigassa tällä kaudella miehen tilille kirjattiin vain 39 peliminuuttia ja maalitili jäi kokonaan avaamatta.

Sky Sportsin mukaan Derby maksaa Middlesbrough’lle Nugentista 2,3 miljoonan euron siirtokorvauksen.

Yksi Nugentin uran kohokohdista tuli maaliskuussa 2007, kun hänet valittiin Englannin maajoukkueeseen karsintaotteluun Andorraa vastaan. Nugent pelasi tuolloin Mestaruussarjan Prestonissa ja hän onnistui myös maalinteossa päästyään vaihdosta kentälle. Maaottelu jäi miehen ainoaksi, joten Nugent voi ylpeillä harvinaisella saldolla tehtyään maalin ”jokaisessa” maaottelussaan.

David Nugent on Leicesterin maalitykin Jamie Vardyn hyvä ystävä ja toimi viime vuonna bestmanina Vardyn häissä.