© Kuva: Getty Images

Nuoren Southampton-kannattajan kuolema synnytti suuren somekampanjan – seuralta kaunis ele omaisille

Äkillisesti lauantaina kotonaan Hedge Endissä kuollut Southampton-kannattaja Jack Dowding sai kauniin kunnianosoituksen. 20-vuotiaan Dowdingin ystävä Anniemay Caroline kokosi pojan kavereita ja opiskelutovereita päästämään punaisen ja valkoisen ilmapallon taivaalle. Rituaali suoritettiin Downingin koulun Richard Staunton Sixth Form Collegen edessä.

– Ilmapallot olivat punaisia ja valkoisia, koska Jack oli Saints-kannattaja ja hän oli menossa huomenna Liigacupin otteluun. Tämä oli myös meille kaikille tilaisuus tavata ja puhua muistoistamme hänestä, Caroline kertoi paikallislehti Daily Echon haastattelussa.

Muistokampanja levinnyt laajalti somessa

Dowdingin kuolema on järisyttänyt myös Southamptonin kannattajayhteisöä. Hänen ystävänsä synnyttivät kuolinuutisen tultua julki sosiaalisessa mediassa #20mClapForJack-kampanjan, jonka tarkoituksena on antaa tänään Liverpoolia vastaan 20 minuutin pelin kohdalla suosionosoitukset varhainmenetetylle toverille.

Kampanja on sittemmin levinnyt somessa laajalti ja sai tukensa myös Southampton FC:ltä itseltään. Seura kannustaakin kannattajiaan liittymään mukaan kunnianosoituksiin.

Kampanja on levinnyt jopa Liverpool-kannattajien Facebook-fanisivu YNWA:n seinälle. Yhteisöllä on yli miljoonaa seuraajaa.

#20ClapForJack on aiheuttanut tähän mennessä jopa yli 2000 reaktiota jalkapallofaneilta ympäri maailmaa.  Tämän lisäksi viestinä on tullut 170 suruvalittelua.

Southampton lahjoitti Jackin isälle Lawrence Dowdingille kolme hänen poikansa nimellä ja numerolla 20 varustettua seuran pelipaitaa.

– Odotin ostavani ne. Sain kuitenkin puhelun seuralta ja he sanoivat haluavansa antaa paidat minulle. Se vain kuvastaa, miten erityinen ihminen Jack oli ja miten monien elämää hän kosketti, isä Downing sanoi Daily Echolle.

Southampton kohtaa tänään Liverpoolin Liigacupin välierien ensimmäisessä osaottelussa. Jackin isä Lawrence istuu tuolloin poikansa paikalla.