Everton jatkaa aktiivisena talven siirtomarkkinoilla.

Seura on jo hankkinut Ademola Lookmanin, ja Morgan Schneiderlinin siirto vaikuttaa olevan hyvin lähellä. Nyt katseet on BBC:n mukaan siirretty Ishak Belfodiliin. Siis kehen?

BBC:n mukaan Standard Liègessä pelaava Belfodil on tällä hetkellä Evertonin ykköskohde. Algerialaishyökkääjän hinnan arvioidaan olevan 10,5 miljoonaa puntaa eli noin 12 miljoonaa euroa. Neuvotteluissa on jo päästy niin pitkälle, että seurat ovat BBC:n mukaan sopineet siirtosummasta.

Belfodilin seurahistoria aiheuttaa kysymysmerkkejä. Clermontin kasvatti siirtyi jo nuorena poikana Lyonin akatemiaan. Italiassa mies on edustanut Bolognaa, Parmaa, Interiä ja Livornoa. Tässä kohtaa näyttää vielä ihan hyvältä.

Mutta 6. toukokuuta 2015 Belfodil jäi Parmasta työttömäksi. Kesän lopussa hänet pestattiin Yhdistyneiden arabiemiirikuntien Baniyasiin. Sitä kesti kauden verran, kunnes Belfodil jäi sieltäkin työttömäksi. Tämän kauden hän on edustanut Standardia.

On siis aiheellista kysyä, onkohan Belfodil ihan sillä tasolla, että hän voisi vahvistaa Evertonia. Algerian maajoukkueessa mies on pelannut 14 ottelua, mutta viimeisimmästä on jo yli vuosi aikaa.


Siirrot, käänteet, puheenaiheet. Tammikuun tapahtumat TÄÄLTÄ.