Swansea julkisti torstaina tammikuun siirtoikkunan ensimmäisen hankintansa. Luciano Narsingh siirtyy walesilaisseuraan Mestarien liigaa tällä kaudella pelanneesta PSV Eindhovenista 4,6 miljoonan euron siirtosummalla.

Aikana, jolloin yli sadan miljoonan euron siirtoja voi odottaa jokaisessa siirtoikkunassa, ja megaluokan seurat maksavat helposti kaksinumeroisia miljoonalukemia tuikituntemattomista ringinleventäjistä, Narsinghin verrattain vaatimaton siirtosumma oli virkistävä poikkeus. Ei hyökkäyspäähän sijoittuvia Hollannin maajoukkuepelaajia ole aina tarjolla alle viidellä miljoonalla, eikä 26-vuotias Narsingh ole edes mikään ikäloppu vaan vasta saapumassa parhaaseen peli-ikään.

Narsingh teki kahden edelliskauden aikana yhteensä 14 Eredivisie-maalia. Viisi kautta sitten hän oli puolestaan Eredivisien paras syöttäjä alustettuaan Heerenveenille kauden aikana peräti 22 osumaa. Vielä viime kaudella Narsingh oli mukana 14 PSV:n maalissa joko maalintekijänä tai syöttäjänä. Vastaavaa tehosaldoa ei löydy keltään muulta Swansean pelaajalta.

Squawka

@Squawka
Luciano Narsingh was directly involved in 13 league goals last season; no current Swansea player was involved in more.

8 goals
5 assists

Squawka Live

@Squawka_Live
DONE DEAL: Swansea have confirmed the signing of Luciano Narsingh on a two-and-a-half-year deal from PSV for £4m.

Narsingh ei ole sinänsä verrattavissa jatkuvasti siirtohuhuissa esillä olevaan James Rodrígueziin tai vaikkapa Manchester Cityn hankintaan Gabriel Jesusiin, mutta mistään turhakkeesta ei luultavasti ole kysymys. Vaikka ura onkin junnannut hieman paikallaan, on intialaistaustainen hollantilainen kuitenkin kykynsä osoittanut, ja parhaimmillaan siirto Swanseaan voi olla juuri Narsinghin kaipaama uusi startti uralle.

Jos Narsingh kykenee ruokkimaan Fernando Llorenten (tai kenet hyvänsä, joka kärjessä viilettääkään) komeampiin maalimääriin ja tekee itsekin kevään aikana muutaman osuman, voi 4,6 miljoonaa pitää lähes pilkkahintana. Transfermarkt arvioi Narsinghin markkina-arvoksi 5 miljoonaa euroa, ja aika harvassa siirrossa nykyaikana toteutunut siirtosumma on hinta-arviota alhaisempi.

Kenties tässä onkin pikkuseurojen hentoinen lyömäase suurseuroja vastaan? Uskallan väittää, että jos esimerkiksi Chelsea tai Manchester United olisi sattunut Narsinghista tosissaan kiinnostumaan, ei PSV olisi päästänyt miestä lähtemään alle 15-20 miljoonalla eurolla. Alhaisemman maksukyvyn seurat sen sijaan pääsevät halvemmalla.