Kun José Mourinho saapui kesällä 2013 toiselle valmennuspestilleen Chelseaan, sai hän seuralta välittömästi nelivuotisen, kesään 2017 ulottuvan sopimuksen. Kun Mourinhon toinen kausi 2014-2015 päättyi Chelsean mestaruuteen, päätti seura vieläpä jatkaa portugalilaisen sopimusta kahdella vuodella kesään 2019 saakka.

Jatkosopimus kävi Chelsealle lopulta kuitenkin kalliiksi. Puolustava mestari rämpi ennennäkemättömällä tavalla ja Mourinho taustajoukkoineen sai kenkää jo saman vuoden joulukuussa – Chelsean oltua vain pisteen putoamisviivan yläpuolella.

Guardianin mukaan Mourinhon päivitetty sopimus takasi managerille 13 miljoonan punnan (n. 14,9 miljoonan euron) vuositulot, joten ilmaiseksi ei moista kontrahtia luonnollisestikaan pureta. Mourinho apuvalmentajineen sai Chelseasta poistuessaan yhteensä 9,5 miljoonan euron arvoisen kultaisen kädenpuristuksen.

Mourinhon ei tarvinnut kuitenkaan istua toimettomana kuin reilut viisi kuukautta, sillä Manchester United palkkasi valmentajavelhon käskyttäjäkseen kolmevuotisella sopimuksella jo viime vuoden toukokuussa. Tällä hetkellä Mourinho on piiskannut Unitedin komeaan yhdeksän ottelun voittoputkeen.

Samaisessa Guardianin jutussa kerrotaan, että Chelsea joutui hyvittämään entiselle peliasuvalmistajalleen Adidakselle vajaat 77 miljoonaa euroa päätettyään kuusivuotisen yhteistyösopimuksen etuajassa. Chelsea vaihtoi Adidaksen peliasut Niken uniformuihin. Ensi kauden alusta alkava 15-vuotinen sopimus Niken kanssa tuo Chelsean kassaan vuosittain 60 miljoonaa puntaa (vajaat 69 miljoonaa euroa nykykurssilla) eli kaksin verroin Adidaksen maksaman vuosikorvauksen verran.