Huuhkajien Thomas Lam saa lähipäivinä uuden valmentajan, sillä Nottingham Forest tiedotti lauantaina antaneensa monoa managerilleen Philippe Montanierille. Ranskalaisluotsin viimeiseksi otteluksi jäi 0-0 -tasapeli Birminghamin vieraana. Nottingham on tasapelin myötä vain kolme pistettä putoamisviivan yläpuolella ja on voittanut viimeksi kahdeksan sarjakierrosta sitten, joulukuun alussa.

Paikallislehti Nottingham Post nostaa yhdeksi vahvimmista Montanierin seuraajaehdokkaista espanjalaisen Óscar Garcían. Entinen Barcelonan pelaaja valmentaa tätä nykyä Itävallan viime kauden tuplamestaria Red Bull Salzburgia. Garcíaa huhuttiin Nottinghamiin jo viime kesänä, mutta tuolloin pesti vielä ojennettiin Montanierille.

Katalonialalainen García ponnisti La Ligaan Barcelonan junioriakatemiasta ja pelasi suuren osan pelaajaurastaan niin ikään Barcelonan paidassa. Hyökkäävänä keskikenttäpelaajana operoinut García voitti Barcelonan kanssa 90-luvulla neljä kertaa La Ligan mestaruuden. Lisäksi hän pelasi Espanjassa Albaceten, Valencian, Espanyolin ja Lleidan riveissä. Vaatimattomaksi jääneen maajoukkueuran merkittävimmäksi saavutukseksi jäi Espanjan edustaminen vuoden 1996 olympiaturnauksesa.

Valmennusuransa nyt 43-vuotias García aloitti vuonna 2009 Johan Cruijffin taustajoukoissa Katalonian maajoukkueessa. Lyhyttä pestiä seurasi muutaman vuoden komennus Barcelonan juniorijoukkueissa, kunnes García otti Maccabi Tel Avivin haltuunsa vuonna 2012. Hän kuitenkin jätti seuran seuraavana vuonna, Israelin mestaruudesta huolimatta.

Englantilaisesta jalkapalloilusta Garcíalla on kokemusta Brightonin sekä Watfordin managerin pallilta. Brightonin luotsin tehtävät hän jätti omaehtoisesti seuran karahdettua Mestaruussarjan playoff-vaiheessa. Watford-pesti katkesi äkillisiin terveyshuoliin. Espanjalainen on siinä mielessä äärimmäisen harvinaista valmentajasorttia, ettei häntä ole irtisanottu tehtävästään vielä kertaakaan.

Tammikuussa 2015 Garcíalle tarjoutui tilaisuus seurata Andoni Zubizarretaa Barcelonan urheilutoimenjohtaja, mutta mies päätti kieltäytyä kunniasta. Tuorein pesti Itävallassa on tuonut Garcíalle kuitenkin kosolti paitsi menestystä, niin myös arvostusta yli valtakunnanrajojen.

Ainoa ehdokas Nottinghamin manageriksi García ei suinkaan ole. Englantilaislehdistö on heittänyt huhumyllyyn myös muun muassa Nigel Pearsonin, Nigel Cloughn, Roy Hodgsonin, Alan Pardewn ja Ryan Giggsin nimet.