Englannin jalkapalloliitto FA miettii tosissaan, miten sukeltaminen saataisiin kitkettyä lajista.

FA:n virkailijat lähetetään opintomatkalle Skotlantiin, jossa sukeltajia on voitu sääntökirjauksen myötä rangaista jälkikäteen. Skotlannissa voidaan antaa kahden ottelun pelikielto näyttelemisestä.

FA käyttää moneen muuhun tarkoitukseen pelin jälkeisiä rangaistuksia, mutta sukeltamisia ei videoilta ole toistaiseksi katsottu.

– Periaatteessa se (jälkikäteen annettava rangaistus sukeltamisesta) on hyvä ajatus, FA:n sisäpiirinlähde kertoi The Timesille.

Tuorein tapaus näyttelemisestä, jonka avulla yritettiin saada etua omalle joukkueelle, nähtiin Manchester Unitedin ja Liverpoolin välisessä ottelussa sunnuntaina. Roberto Firmino työnsi Ander Herreraa rintaan, minkä seurauksena United-pelaaja heittäytyi kentän pintaan kasvojaan pidellen.

Skotlannissa sääntö on ollut voimassa vuodesta 2011. Paikallisen jalkapalloliiton toimitusjohtaja Stewart Regan kertoi Timesille olevansa tyytyväinen sääntöön.

– Säännön olemassaolo auttaa peliä ja vähentää näyttelemistä. Tiedämme, että (sukeltaminen) on turhauttavaa faneille ja pelaajille, ja se voi olla ratkaisevaa tuloksen kannalta.