Isaac Hayden on paljastanut olleensa lähellä murtautua Arsenalin kokoonpanoon. 21-vuotias puolustava keskikenttäpelaaja murtautui akatemian kautta vuonna 2013 Tykkimiesten Liigacup-miehistöön, mutta teki seuraavan esiintymisensä vasta vuotta myöhemmin.

Haydenin mukaan valioliigadebyytti olisi tapahtunut Arsenalissa ilman Mathieu Flaminin ikävää taklausta pelipäivää edeltävissä harjoituksissa.

– Loukkasin oikean nilkkani. Olin aloittamassa Valioliigassa Hullia vastaan. Minut oli nimetty joukkueeseen, mutta sitten loukkaannuin harjoituksissa. Se oli epäonninen taklaus Flaminilta. Vain törmäys. Nilkkani vääntyi ja tunsin naksahduksen. Yritin päästä hotellille. Soitin lääkärille, etten päässyt edes portaita ylös. Yritin kaikkeni, otin kipulääkkeitä. Se oli suuri hetki urallani ja kesti aikaa päästä siitä yli, Hayden muisteli Shield Gazetten haastattelussa.

Hayden vietti viime kauden lainalla Hullista. Lainan jälkeen englantilainen myytiin kesällä Newcastleen.