Southampton on pelannut kohtuullisen kauden. Juuri nyt taivaalla on kuitenkin hyvin tummia pilviä.

Southampton valmistautuu parhaillaan illan otteluun Liverpoolia vastaan. Kyseessä on Liigacupin välieräpeli. Ongelma on se, että Southampton valmistautuu otteluun ilman kahta parasta toppariaan.

Ongelmat alkoivat, kun kapteeni José Fonte ilmoitti halustaan siirtyä muualle. Southampton suostui vaatimuksiin ja kauppasi puolustajan West Hamiin.

Ja sitten Virgil van Dijk loukkaantui. Alkuun uskottiin, että joukkueen parhaalta pelaajalta jää nilkkavamman vuoksi väliin kenties vain Liverpool-ottelu (lue uutinen). Mutta nyt luotettavat lähteet, kuten The Times, uutisoivat, että edessä voi olla jopa kolmen kuukauden huili.

Pelkästään Valioliigassa van Dijk on tällä kaudella pelannut 1 854 minuuttia. Hän on kenttäpelaajien tilastossa ykkönen. Fontélle minuutteja ehti kertyä 1 530. Topparin tontilla on Valioliigassa pelannut myös Maya Yoshida, jonka minuuttimäärässä seisoo lukema 630.

Mikäli tiedot van Dijkin sairauslomasta pitävät paikkansa, lähinnä cup-kilpailuissa pelannut Yoshida on tulevien kuukausien ajan Saintsin ykköstoppari. Hän saanee vierelleen nuoren Jack Stephensin, joka on tällä kaudella pelannut ykkösjoukkueessa vain 389 minuuttia. Kokoonpanoon on nostettu myös romanialainen Florin Gardos, joka on liikkunut koko kauden kakkosjoukkueen matkassa.

Van Dijkin ohella Southamptonin sairastuvalla ovat tällä hetkellä Sofiane Boufal, Charlie Austin, Alex McCarthy, Matt Targett, Jake Hesketh ja Jérémy Pied. Lisäksi Steven Davisin pelikunto on hienoinen kysymysmerkki.