Valioliigan peränpitäjä Sunderland tiedottaa kotisivuillaan hankkineensa Evertonista kaksi pelaajaa. 29-vuotiaan Darron Gibsonin sopimus on 1,5-vuotinen ja 26-vuotiaan Bryan Oviedon kontrahti kolmen ja puolen vuoden mittainen. Siirtosummia ei kummankaan osalta paljastettu julkisuuteen.

Molemmat pelaajat ovat manageri David Moyesin vanhoja tuttuja tämän toimittua vielä Evertonin valmentajana jokunen vuosi sitten.

Irlantilainen keskikentän keskustan pelaaja Gibson aloitti valioliigauransa Manchester Unitedin riveissä kaudella 2008-2009. Samalla kaudella hän pääsi pelaamaan myös Mestarien liigaa. Evertoniin Gibson siirtyi vuonna 2012. Evertonissa peliaika vähentyi radikaalisti lokakuussa 2013 syntyneen polvivamman jälkeen, mutta siitä huolimatta satunnaisia kutsuja Irlannin maajoukkueeseen Gibson on saanut. Yhteensä Gibson on pelannut 27 A-maaottelua.

Costa Rican maajoukkueen vasen laitapuolustaja Oviedo puolestaan siirtyi Moyesin hankintana Evertoniin FC Kööpenhaminasta, niin ikään vuonna 2012. Vastuuta tuli alkuun melko runsaasti, mutta viimeisten kausien aikana Oviedo on jäänyt pahasti Leighton Bainesin varjoon. Tällä kaudella Oviedo on päässyt kentälle seitsemässä Evertonin ottelussa.

Oviedolla on kokemusta kaikkiaan 31 A-maaottelusta, mutta vuoden 2014 MM-kisat jäivät häneltä loukkaantumisen takia väliin. Sunderlandissa miehelle on suuri rooli tarjolla Crystal Palaceen myydyn Patrick van Aanholtin korvaajana. Evertonin manageri Ronald Koeman toivottikin Oviedolle jo onnea matkaan, sillä hollantilaisenkin mielestä Oviedo ansaitsee runsaammin peliaikaa.

– Bryan on erinomainen pelaaja, joka auttaa meitä varmasti. Hän on nopea ja kaikin puolin kunnollinen vasen pakki. Darron taas syöttelee hyvin ja olisi hienoa, jos hän tekisi lisää maalejakin. Hänellä on todella hyvä laukaus, joten muutama maali keskikentältä olisi hieno bonus, David Moyes analysoi hankintojaan.

Jo ennen Gibsonia ja Oviedoa Sunderland on vahvistanut rivejään tammikuun siirtoikkunassa kokeneella topparilla Joleon Lescottilla. Lescott saapui seuraan vapaana agenttina.


Siirrot, käänteet, puheenaiheet. Tammikuun tapahtumat TÄÄLTÄ.