Yksi kaikkien aikojen tennispelaajista, sveitsiläinen Roger Federer voitti sunnuntaiaamuna Suomen aikaa Australiassa uransa 18. Grand Slam -turnauksen ja kasvatti etumatkaansa seuraavaksi menestyneimpiin pelaajiin. Federerin edellisestä suurturnauksen voitosta oli kulunut viisi vuotta.

Tennis kiinnosti viikonloppuna myös jalkapalloilijoita eikä Arsenalinkaan pelaajisto antanut Federerin ja Rafael Nadalin välisen viisieräisen loppuottelun mennä sivu suun. Arsenalin joukkue seurasi ottelua seuran kuntosalilla palautuessaan lauantain komeasta 5-0 -voitosta Southamptonia vastaan FA Cupissa.

Kun ottelu ratkesi Federerin eduksi, riemu salilla repesi ja etenkin saksalainen Mesut Özil ei ollut pysyä alkuunkaan nahoissaan. 28-vuotias pelintekijä kirkui ja pomppi ympäriinsä villisti tuulettaen ja sai seuraa etenkin maanmiehestään Shkodran Mustafista. Arsenalin espanjalaiset Lucas Pérez ja Nacho Monreal eivät sen sijaan näytä yhtä innostuneilta.

Arsenal-pelaajien reaktiot ovat nähtävissä sveitsiläisen Granit Xhakan julkaisemalla videolla.

What a game!!! The KING is back, the one and only @rogerfederer 🎾🏆 #legend #AustralianOpen

A video posted by Granit Xhaka (@granitxhaka) on

Federer oli maaliskuussa 2015 Arsenalin kunniavieraana katsomassa paikan päällä joukkueen Mestarien liiga -ottelua Anderlechtia vastaan. Hän oli lapsena myös lahjakas jalkapalloilija, mutta ymmärrettävästi lajivalintaa ei ole tarvinnut katua.

– Tein oikean päätöksen, kun valitsin tenniksen, vaikka rakastankin jalkapalloa. Olisi ollut hienoa olla menestyvä jalkapalloilijakin, mutta onneksi valitsin tenniksen, Federer kommentoi tuolloin The Telegraphin mukaan.

Mesut Özil onnitteli Federeriä Australian avointen voitosta myös Twitterissä.

Mesut Özil

@M10
What an exciting final! 🎾🏆 Congrats to my friend @RogerFederer! #legend #tennis #AustralianOpen