Tammikuun siirtoikkuna on kovaa vauhtia umpeutumassa. Ikkuna menee Englannissa ja monessa muussa Euroopan maassa kiinni tulevana yönä.

Otetaan nopea yhteenveto. Valioliigaseurojen kolme kalleinta ostoa toistaiseksi tässä:
1. Gabriel Jesus (Palmeiras -> Manchester City), 32 miljoonaa euroa
2. Morgan Schneiderlin (Manchester United -> Everton), 22,9 miljoonaa euroa
3. Wilfred Ndidi (Genk -> Leicester), 17,6 miljoonaa euroa

Ja kolme kalleinta myyntiä tässä:
1. Oscar (Chelsea -> SIPG), 60 miljoonaa euroa
2. Dimitri Payet (West Ham -> Marseille), 29 miljoonaa euroa
3. Morgan Schneiderlin (Manchester United -> Everton), 27,5 miljoonaa euroa

26 prosenttia siirroista tehdään kahden viimeisen tunnin aikana.

Entä mitä mahtaa vielä tapahtua? Paljonkin, jos on uskominen kahden edellisen talven tilastoja. Sky Sportsin tilastojen mukaan kaupoista peräti 26 prosenttia tehdään siirtoikkunan kahden viimeisen tunnin aikana. Eli tänään kannattaa valvoa.

Pelipaikoittain peräti 47 prosentissa siirroista on ollut mukana keskikenttäpelaaja. Maalivahdit voivat yleisesti ottaen huokaista helpotuksesta, sillä kahden edellisen talven aikana yksikään valioliigaseura ei ole hankkinut maalivahtia.

Ei ehkä yllätä, että paniikkinappula juuttuu talven kylmillä ilmoilla pohjaan etenkin sarjataulukon alemman puoliskon joukkueilla. Valioliigan sijoilla 11-20 olleet seurat ovat tehneet hankinnoista 63 prosenttia. Ehkä hieman yllättävää on sen sijaan se, että kaikista kaupoista peräti 68 prosenttia on ollut pysyviä eikä loppukauden lainoja.

Sakho, Gabbiadini, Gordon…

No mitä siirtoja on konkreettisesti odotettavissa? Tässä muutama mahdollinen.

Jürgen Kloppin koirankopissa koko kauden ollut Mamadou Sakho on tiettävästi Crystal Palacen kiikarissa. Liverpool haluaa puolustajasta 20 miljoonaa puntaa (noin 23 miljoonaa euroa), joten hinta voi koitua esteeksi.

Palaceen on vielä Sakhoa vahvemmin siirtymässä Luka Milivojevic. Sky Sportsin mukaan Olympiakosin keskikenttäpelaaja käy tänään seuran lääkärintarkastuksessa. Siirtosumman uskotaan olevaan noin 12,5 miljoonaa puntaa.

Southampton on puolestaan hankkimassa hyökkääjä Manolo Gabbiadinin Napolista. Lehtitiedot kertovat, että seurat ovat päässeet sopuun 17 miljoonan punnan kaupasta.

Chelsea saattaa rikkoa edellä mainitun maalivahtien hiljaiselon, mikäli se onnistuu hankkimaan Craig Gordonin Celticistä. Samalla hetkellä Asmir Begovic olisi vapaa siirtymään Bournemouthiin.

Ja koska siirtoasiaa on vielä paljon lisääkin, Valioliiga.com on ylläpitänyt koko tammikuun ajan erityistä siirtosivua, jonne on kerätty kaikki oleellinen. Sivua päivitetään jatkuvasti, joten se kannattaa tänään pitää koko ajan auki.


Siirrot, käänteet, puheenaiheet. Tammikuun tapahtumat TÄÄLTÄ.