Viimeisenä tiistai-illan Valioliiga-otteluista alkanut kohtaaminen oli ennakkoon todella iso; selkeä mestarisuosikki Chelsea vieraili Anfieldilla. Liverpoolin kotiareena on tämän vuoden puolella ollut kaukana linnoituksesta.

Kun pelaajat odottivat alkuvihellystä kentällä, oli ennen kierrosta sarjakakkosena ollut Arsenal oli kotikentällään kaksi maalia tappiolla Watfordille, joten Chelsealle todella tarjottiin lisää kaulaa kärjessä.

Ensimmäinen kymmenminuuttinen mentiin Liverpoolin hallitessa palloa mielin määrin. Kulmapotkua suurempaa tilannetta vieraitten maalin lähistölle ei kuitenkaan saatu aikaan. 12. minuutilla Georginio Wijnaldum ampui ottelun ensimmäisen laukauksen kohti maalia, ja Thibaut Courtois sai venyä kunnolla.

AS USA

@English_AS
Liverpool bossing possession.

Liverpool v Chelsea live: en.as.com/resultados/fut…

20 minuutin kohdalla alkoi näyttää siltä, että isäntien painostus alkoi kostautua. Punaisten keskikenttä aukesi muutamaan otteseen vaarallisesti, ja Chelsea pääsi iskemään – toistaiseksi ilman tehoja.

24. minuutilla Adam Lallana jyräsi Eden Hazardin, ja Chelsea sai vaparin hyvästä paikasta. Sadatta Valioliiga-otteluaan pelannut David Luiz pamautti pallon armotta ohi Simon Mignoletin. Liverpool odotti Willainin antavan vaparin, eikä ollut lainkaan valmistautunut toisen brasilialaisen hevosenpotkuun tämän takaa. Ottelun avausmaali meni yhtä lailla sekä kotijoukkueen heikon valmiuden että vieraitten hyvän juonen piikkiin.

Match of the Day

@BBCMOTD
David Luiz has scored his first Premier League goal for Chelsea since April 2013 (v Fulham)

bbc.in/2jRlY6Z #LIVCHE

Puolen tunnin kohdalla Luizin ottelu kuitenkin näytti päättyvän, tämän jäätyä pitkään kentän pintaan. Iskun takareiteensa taistelussa Emre Canin kanssa saanut toppari kuitenkin jäi lopulta kentälle.

Avausmaalin ja Luizin loukkaantumistilanteen jälkeen ottelu puurotui jossain määrin. Liverpool piti edelleen palloa, muttei lopulta ampunut avausjaksolla kuin yhden laukauksen kohti maalia.

Toinen jakso alkoi flipperipalloilla

48. minuutin kohdalla Roberto Firminolle aukesi loistopaikka tasoitukseen, kun pallo pomppasi hänen jalkaansa töysin vapaassa paikassa – veto kuitenkin noin kaksi maalin korkeutta yli. Toisessa päässä pomppi paria minuuttia myöhemmin, Victor Mosesin veto tolpan ulkosyrjään.

Pomput eivät jääneet edellisiin tilanteisiin – 57. minuutilla pallo päätyi useammankin kimmokkeen kautta Wijnaldumin päähän, tilanne tasan 1-1.

Caught Offside

@COsoccerpod
All square at Anfield on the hour! #LIVCHE

Tasoituksen jälkeen Liverpool onnistui entistä useammin saamaan pallon boksiin, ja oli paljon lähempänä johtomaalia kuin vieraansa.

Erotuomari Mark Clattenburg nousi esiin 76. minuutilla viheltämällä oikein rankkarin vieraille. Diego Costa kaatui boksissa Joel Matipin jalkaan, ja ampui pilkun itse. Mignolet pomi vedon alanurkasta.

Erittäin vauhdikkaan pelin jälkeen molemmille yksi piste.