Spekulaatiota on riittänyt parin kuukauden ajan monen eri pelaajan kohdalla. Nyt on siirtoikkuna kesään asti kiinni, eikä kauppoja voi tehdä.

Toteutuivatko kaikki huhutut siirrot? Ei lähimainkaan. Otetaan tarkasteluun muutama kauppa, joista kohistiin – lopulta turhaan.

Yksi selkeimmistä on Asmir Begovicin tilanne. Chelsea-maalivahti ja joukkueen manageri Antonio Conte sanoivat julkisesti, että lähtöhaluja on. Se vain olisi vaatinut korvaajan saamista. Chelsea teki tiettävästi pari tarjousta Celticin Craig Gordonista, mutta skotlantilaisseura ei myynyt. Ainakin kevään ajan Gordon siis jatkaa Celticissä ja Begovic Chelseassa.

Toteutuuko Ivanovic-kauppa vielä?

Chelseaa koskee muutama muukin toteutumatta jäänyttä kauppaa. Sky Sportsin tietojen mukaan Bournemouth teki aivan siirtoikkunan umpeutumisen kynnyksellä peräti 18 miljoonan punnan (noin 21 miljoonaa euroa) tarjouksen Nathan Akésta. Chelsea ei ollut halukas myymään. Chelsean Branislav Ivanovic puolestaan nähtiin eilen Pietarissa, ja siirtoa Zenitiin on odotettu. Toistaiseksi kauppaa ei ole julkistettu, mutta se voi vielä tapahtua. Venäjän siirtoikkuna kun on auki lähes koko helmikuun.

Ja sitten on Moussa Dembélé. Lehdistössä puhuttiin, että Chelsea olisi tarjonnut Celtic-nuorukaisesta jopa 40 miljoonaa puntaa. Väitteen todenmukaisuudesta ei ole takeita. ”Varmemman” oloinen huhu oli sen sijaan se, että Chelsea olisi halunnut laituri Jonathan Biabianyn Inter Milanista. Mies kuitenkin sanoi ei.

West Hamin ja Boron hudit

Tietyllä tapaa yksi puhutuimmista pelaajista koko tammikuun ajan oli Mestaruussarjan hyökkääjä Scott Hogan. West Ham halusi Brentfordin miehen, joka on tällä kaudella iskenyt toiseksi korkeimmalla sarjatasolla 14 maalia. Brentford kuitenkin hylkäsi tarjouksen toisensa perään, ja lopulta West Ham vetäytyi. Hogan siirtyi siirtoikkunan viimeisenä päivänä Aston Villaan tiettävästi 12 miljoonan punnan kaupassa.

Samalla tavalla haavojaan nuolemaan jäi Middlesbrough. Joukkueen manageri Aitor Karanka ehtikin jo kertomaan turhautumisestaan seuran saamattomuuteen. Karanka olisi halunnut muun muassa entisen Real Madrid -hyökkääjä Jesé Rodríguezin PSG:stä. Jesé valitsi kuitenkin La Ligassa pelaavan Las Palmasin.

Rooney, Young ja Schweinsteiger jäivät

Manchester United teki pienimuotoista tyhjennysmyyntiä tammikuussa. Morgan Schneiderlin lähti Evertoniin ja Memphis Depay Lyoniin.

Muutamasta muustakin puhuttiin. Wayne Rooneya ja Ashley Youngia huhuiltiin Kiinaan (Youngia myös kolmeen valioliigaseuraan). Manageri José Mourinho ilmoitti, että kumpikin jää. Myös Bastian Schweinsteiger jäi. Sitä tuskin moni olisi osannut kuvitella vielä muutama kuukausi sitten pahimmassa riitavaiheessa.

Tapaus Andrea Belotti

Yksi kummallisimmista siirtohuhuista liittyi Andrea Belottiin. Torinon urheilutoimenjohtaja Gianluca Petrachi sanoi tammikuun alussa Sky italialle näin:

– Saimme ja kieltäydyimme Arsenalin 65 miljoonan euron tarjouksesta Andrea Belottista. Se ei vastaa pelaajan arvoa.

Siirtoikkunan viimeisenä päivänä Sky Italia kertoi, että Chelsean urheilutoimenjohtaja Michael Emenalo olisi Italiassa solmimassa Belotti-kauppaa. Tunnettu toimittaja Tancredi Palmeri ampui huhun alas tekaistuna. Tiedä sitten, oliko spekulaatioissa totuudensiementä.

23-vuotias hyökkääjä on tällä kaudella viimeistellyt 22 pelaamassaan ottelussa 16 maalia.