Nuorten pelaajien kohdalla puhutaan aika ajoin siitä, hemmotellaanko heidät pilalle liian aikaisin.

David Beckham on Manchester Unitedin kasvatti. Hän pelasi seuran legendaarisessa Class of 92 -nuorisojoukkueessa samaan aikaan Paul Scholesin, Gary ja Phil Nevillen sekä Nicky Buttin kanssa. Beckhamin mukaan ainakin tuohon aikaan Unitedissa pidettiin nuoriso kurissa ja nuhteessa.

– Rehellisesti sanottuna siihen aikaan meistä ei tuntunut, että siinä olisi ollut jotain erityistä. Meillä oli todella tiukka nuorisojoukkueen manageri Eric Harrison. Ja luonnollisesti meillä oli Sir Alex Ferguson, Beckham sanoi BBC:n Deser Island Discs -radio-ohjelmassa.

Tyypilliseen englantilaiseen tapaan akatemiapelaajat tekivät tietynlaisia kotitöitä.

– Meillä kaikilla oli hommamme. Minä puhdistin kahdeksan ykkösjoukkueen pelaajan kengät. Nicky Butt siivosi suihkutilat. Paul Scholes siivosi vessat. Gary ja Phil Neville korjasivat likapyykit talteen.

– Emme me Class of 92:ssa miettineet muuta, kuin että miten pidämme paikkamme joukkueessa.