Mestaruussarjassa pelaavan Derby Countyn manageri Steve McClaren yllyttää Englannin jalkapalloliittoa (FA) pohtimaan FA Cupin uusintaotteluista luopumista.

Derby ja hallitseva liigamestari Leicester peluuttivat B-miehistöjä keskiviikkoiltana pelatussa neljännen kierroksen uusintakamppailussa, koska molemmat joukkueet pitivät tämän viikonlopun pelejä tärkeämpinä.

Avauskokoonpanoihin tehtiin yhteensä 18 muutosta, ja entinen Leicester-pelaaja Gary Lineker totesikin ennen alkuvihellystä BBC:n studiossa, että kyseessä on käytännössä lähes reserviottelu.

– Meillä on paljon pelejä Mestaruussarjassa, päätavoitteemme on nousukarsintapaikka, kahdeksan muutosta avauskokoonpanoon tehnyt McClaren kommentoi.

– Emme tarvitse tätä uusintaottelua. En usko Leicesterin tarvitsevan tätä uusintaottelua, ja mielestäni FA:n pitäisi katsoa tätä kilpailua ja sanoa ”pelataan vain yksi ottelu”, koska kukaan ei halunnut pelata tätä uusintaottelua. Sen saattoi nähdä, hän jatkoi.

– Kohtasimme Pride Parkilla kaksi viikkoa sitten – mikä tapahtuma. Se oli loistava peli. Kuvitelkaa, jos se olisi mennyt jatkoajalle tai rangaistuspotkukilpailuun, se olisi ollut klassinen FA Cupin ottelu. Sen sijaan kymmenen päivää myöhemmin vastakkain oli kaksi täysin eri joukkuetta.

Jälkimmäinen kohtaaminen venyi jatkoajalle. Leicester nappasi lopulta 3–1-voiton ja lunasti paikkansa 16 parhaan joukossa.

– Leicesterillä on omat prioriteettinsa, ja meillä on omat prioriteettimme. Ei ollut mitään mahdollisuutta välttää kahdeksaa muutosta, kun katsoo edessämme olevaa ohjelmaa, joten mielestäni se on pettymys ja asia, jota pitäisi tarkastella, pohti McClaren.

Lähde: RTE