Arsenalin taival Mestarien liigan pudotuspeleissä alkaa erittäin mielenkiintoisella – ja haastavalla – ottelulla. Gunners kohtaa tänä iltana vieraskentällä Bayern Münchenin.

Bayern on ollut Arsenalille suuren kokoluokan mörkö jo useamman vuoden ajan. Joukkueet kohtasivat Mestarien liigan pudotuspeleissä keväällä 2013, keväällä 2014 ja syksyllä 2015. Tavallaan tulokset ovat olleet tasaisia, mutta Bayern on kuitenkin aina vetänyt pidemmän korren.

Keväällä 2013 yhteismaalit kirjattiin 3-3, Bayern eteni vierasmaalisäännöllä jatkoon. Vuotta myöhemmin Bayern meni jatkoon yhteismaalein 3-1. Syksyllä 2015 joukkueet pelasivat samassa alkulohkossa. Molemmat voittivat kertaalleen, mutta Bayern voitti lohkon.

Oli yllätys kuulla, ettei hän välttämättä pelaisi.

Kysymys kuuluu: joko nyt olisi Arsenalin aika?

Bayern on ollut tuloksellisesti vahvassa vedossa viime kuukausina. Joukkue on pelannut 14 ottelua putkeen ilman tappiota. Kaiken lisäksi matkalle on mahtunut vain yksi tasapeli. Arsenal puolestaan hävisi peräjälkeen pari ottelua, kunnes palasi viime viikonloppuna voittojen tielle.

Yksi ottelun alla puhuttanut kysymys on ollut Mesut Özilin pelaaminen. On puhuttu, ettei Özil välttämättä pelaisi. Bayernin Mats Hummels ei siihen usko.

– Uskon hänen olevan avauksessa, koska hän on maailmanluokan pelaaja. Minulle oli yllätys kuulla, ettei hän välttämättä pelaisi, Hummels sanoi lehdistölle.

Pelillisesti lähtökohta on se, että Bayern pitää selvästi enemmän palloa ja Arsenal vetäytyy jopa hyvinkin matalaan blokkipuolustukseen. Tähän suuntaan vihjasivat lehdistötilaisuudessa sekä Manuel Neuer että Arsène Wenger (lue uutinen). Arsenalin taktinen muoto voi nimenomaan vaikuttaa siihen, nähdäänkö Öziliä avauksessa.

Vedonlyöntiyhtiöiden papereissa Bayern on illan ottelussa ylivoimainen suosikki. Se nähtiin jo eilen illalla, että ennakkosuosikki voi näissä karkeloissa pudota tuoliltaan vauhdilla.

Mestarien liiga keskiviikkona

Bayern München-Arsenal klo 21.45 (Viasat Jalkapallo HD, Viaplay)
Real Madrid-Napoli klo 21.45 (Viasat Urheilu HD, Viaplay)