Jos Arsenalin euroseikkailut olisi elokuva, voisi se olla hyvinkin olla Bill Murrayn tähdittämä ”Päiväni Murmelina”. Tykkimiesten taival Mestarien liigassa katkeaa jo seitsemäntenä vuonna peräkkäin neljännesvälierävaiheessa, ja kaikkiaan neljännen kerran – joista kolmannen viimeisen viiden vuoden sisällä – matkan katkaisee Bayern München.

No, toinen osaottelu on toki vielä pelaamatta, mutta ei kai kukaan usko, että Arsenal voisi vielä nousta Münchenissä Allianz Arenalla saamastaan 1-5 -selkäsaunasta otteluparin voittoon? Ei usko Bayern Münchenkään, sillä seuran Twitter-vastaavat sirottelivat jo muina miehinä kursailematta suolaa Arsenalin tuoreisiin haavoihin.

”Otetaanko uusiksi ensi vuonna?”, Twitterissä kirjoitettin ja mukaan liitettiin kuvat Arsenalin ja Bayern Münchenin kahden edellisen kohtaamisen lopputuloksista. Joukkueiden edellinen välienselvittely – Arsenalin onneksi lohkovaiheessa – marraskuussa 2015 kun päättyi niin ikään Bayernin 5-1 -voittoon samalla stadionilla. Näiden kahden pelin välillä Arsenal ei ollutkaan joutunut viittä maalia samassa ottelussa päästämään, joten melkoinen mörkö Baijerin jätistä on lontoolaisille muodostunut.

Twitterissä antoivat palaa myös Arsenalin ”keskinkertaisuuteen kyllästyneet” kannattajat, jotka vaativat yhä äänekkäämmin manageri Arsène Wengerin eroa tai vähintäänkin 21-vuotisen pestin päättymistä tämän kauden loppuuksi. Saatiinpa samalla tilaisuus piikitellä myös tiistaina vastaavan murskatappion kokenutta Barcelonaa, sillä vihdoinkin Wengerin Arsenal oli ”yhtä hyvä kuin Barcelona”.

Rafael Hernández

@RafaelH117
Wenger must go, that will get me legitimately excited for Arsenal’s future, time will start moving again after years of mediocrity.

TheArseneView

@TheArseneView
Arsenal Fans "Please resign Wenger!"

What he hears "Please re-sign Wenger!"