Belgialainen Gent aiheutti Tottenhamille karvaan tappion Eurooppa-liigan ensimmäisellä pudotuspelikierroksella. Kotijoukkue voitti avauskohtaamisen 1–0-lukemin.

Jeremy Perbet viimeisteli ottelun ainoan maalin 59. minuutilla Danijel Milićevićin esityöstä. Ben Davies peitti ensimmäisen yrityksen, mutta toinen painui verkon perukoille.

Viime viikonloppuna Liverpoolille hävinnyt Tottenham pelasi vahvalla avausmiehistöllä, jossa olivat mukana muun muassa Dele Alli ja Harry Kane. Lontoolaisten esitys ei kuitenkaan päätä huimannut.

Gentin toinen osuma oli erittäin lähellä 77. minuutilla, kun maalivahti Hugo Lloris torjui Milićevićin laukoman pallon tolppaan.

– Liverpool-peliin asti olimme todella hyvässä putkessa, mutta Liverpoolin jälkeen on totta, että itseluottamuksemme on laskenut hieman, Spurs-luotsi Mauricio Pochettino kommentoi BT Sportille.

– Tänään kyseessä oli kuitenkin eri kilpailu. Kaikki pelin nähneet ihmiset tietävät, ettei se ollut paras pelimme. Ehkä se ei ollut hyvä peliesitys, mutta meidän on ymmärrettävä, että Eurooppa-liigassa pelaaminen on vaikeata.

Tottenham on nyt pakkovoiton edessä, kun se isännöi jälkimmäistä osaottelua torstaina 23. helmikuuta. Otteluparin voittaja etenee maanosan kakkoskilpailussa 16 parhaan joukkoon.

Eurooppa-liigan voittajalle heltiää paikka ensi kauden Mestarien liigaan. Tottenham esiintyi syyskaudella maanosan ykköskilpailussa, mutta ei selviytynyt lohkossaan kahden parhaan joukkoon.

Eurooppa-liigan 1. pudotuspelikierros, 1. osa

Gent – Tottenham 1–0 (0–0)
1–0 Jeremy Perbet (59 min)

Russ Williams 🎙📻

@Russw777
Oh Foket this is poor