FA Cupin puolivälieräjoukkueista on sunnuntai-iltana selvillä kuusi, joten oli parien arvonnan vuoro. Maanantaina selviää seitsemäs jatkaja, kun jättisuosikki Arsenal vierailee Lontoon lähiössä viidennen sarjaportaan Sutton Unitedin pienellä tekonurmipäällysteisellä kotikentällä. Viidennen kierroksen päättää 28. helmikuuta pelattava uusintaottelu Manchester City-Huddersfield.

Puolivälieriin 4-6 valioliigajoukkueen sekaan on jo varmuudella yltänyt kolme valioliigaseuraa (Bournemouth, Watford ja Leicester) pudottanut Ykkösliigan Millwall sekä sensaatiomaisesti Burnleyn tiputtanut Konferenssi-joukkue Lincoln City, josta tuli 103 vuoteen ensimmäinen seura puolivälierissä viidenneltä sarjatasolta.

Ottelupareiksi muodostui:

Chelsea-Manchester United
Middlesbrough-Manchester City/Huddersfield
Tottenham-Millwall
Sutton United/Arsenal-Lincoln City

Arvonta tuotti siis todella tulisia ottelupareja. Cup-mestaruutta puolustavan Manchester Unitedin manageri José Mourinho matkaa joukkueineen entiselle kotistadionilleen Stamford Bridgelle Chelsean vieraaksi. Manchester Cityn todella pitkä cup-arvontojen vieraspelien putki puolestaan jatkuu, mutta ”onneksi” seura sai kotikentälleen viidennen kierroksen uusintaottelun.

Kun arpa heitti Tottenhamin vieraaksi Millwallin, oli arvontakulhossa jäljellä enää kaksi palloa. Se tiesi todella suurta huutoa varmasti Lincoln Cityn suunnalla. Jos Sutton United venyisi jättimegasensaatioon ja pudottaisi maanantaina Arsenalin, olisi nyt jo varmaa, että välieriin Wembleylle selviäisi Konferenssin seura.

Jos Arsenal kuitenkin pitää pintansa, on Lincolnilla edessään ikimuistoinen vierailu Emirates Stadiumille. Suuren stadionin vieraskannattajakiintiö riittää Lincolnin faneille jo vähän Burnley-ottelua paremmin. Tuskin Arsenalkaan pahakseen pistää arvontatulosta, joka heitti sille kaksi puoliammattilaisjoukkuetta peräkkäin.

Puolivälierien runkopelipäivä on lauantai 11. maaliskuuta.