Manageri José Mourinho juoksutti kentälle tulivoimaisen Manchester Unitedin FA Cupin neljännesvälierässä Blackburnia vastaan. Kokonaan sivussa oli pelikuntoisista pelaajista vain ykkösvahti David De Gea. Wayne Rooney sen sijaan seurasi peliä katsomosta lihasvamman takia. Paul Pogba ja Zlatan Ibrahimovic puolestaan aloittivat ottelun vaihdosta, ja miesten sisään ottaminen muodostuikin ottelun ratkaisuksi.

Ensimmäisellä puoliajalla kotijoukkue Blackburn pani tiukasti kampoihin nimekkäille vierailleen. Etenkin hollantilainen Marvin Emnes piti lujilla niin Unitedin puolustusta kuin maalivahti Sergio Romeroakin. 17. peliminuutilla Emnesin sähäkkyys poiki isännille johtomaalinkin. Hyvä esityö vapautti 31-vuotiaan Danny Grahamin tekopaikkaan, ja Romero oli voimaton.

Manchester Unitedin tasoitus koitti kymmenen minuuttia myöhemmin. Flunssastaan toipunut Henrikh Mkhitarjan antoi hienon läpisyötön Marcus Rashfordille, eikä nuori hyökkääjä tekopaikassaan erehtynyt.

Kun ottelua oli pelattu 62 minuuttia, Mourinhon kärsivällisyys kentällä olijoihin alkoi huveta. Oli aika ottaa sisään ykköstykit Pogba ja Ibrahimovic, sillä uusintaottelua United ei todellakaan otteluruuhkansa keskellä tarvitsisi.

Torstaina Eurooppa-liigassa hattutempun tehnyt Zlatan oli erittäin lähellä tehdä johtomaalin miltei heti kentälle tultuaan, mutta ruotsalainen myöhästyi Ander Herreran syötöstä silmänräpäyksellisen. 75. minuutilla verkko kuitenkin heilui. Pogba heitti keskiviivan takaa hienon 40-metrisen syötön, jonka Zlatan jatkoi yhdellä kosketuksella maaliin. Tuuletukseensa Zlatan sai seuraa niin pieneltä kuin isommaltakin kentälle rynnänneeltä kannattajalta.

Zlatan on nyt tehnyt maalin neljän top 5 -liigan cup-kilpailuissa. Bundesliigassa hän ei ole pelannutkaan.

OptaJoe

@OptaJoe
4 - Zlatan Ibrahimovic has now scored in the FA Cup, Coppa Italia, Copa del Rey and Coupe de France. Expertise.

Pogban ja Ibrahimovicin toimiva yhteistyö on Unitedin menestyksen kannalta erittäin tärkeää. Siitä kertoo sekin, että kaikki Pogban kauden viisi maalisyöttöä ovat tulleet Zlatanin tekemiin maaleihin.

OptaJoe

@OptaJoe
5 - All five of Paul Pogba's assists for Manchester United in 2016/17 have been for Zlatan Ibrahimovic. Telepathy.

Sisukkaasti taistellut Blackburn sai loistavan tasoituspaikan viisi minuuttia ennen täyttä aikaa. Sergio Romero rähmi pallon Blackburn-hyökkääjän jalkoihin, mutta argentiinalainen venyi kuitenkin tuplatorjuntaan. Kolmannesta paikastaan Blackburn sai pallon maaliin, mutta linjamies liputti täysin oikein maalintekijän olleen paitsioasemassa.

Blackburn antoi Unitedille ryhdikkään vastuksen, mutta Punaiset Paholaiset jatkavat kuitenkin ansaitusti puolivälieriin 2-1 -lukemin. Monivuotinen United-puolustaja Wes Brown vietti koko ottelun Blackburnin vaihtopenkillä.