70- ja 80-luvuilla peräti seitsemän kertaa Englannin mestaruuden Liverpoolin paidassa voittanut entinen keskuspuolustaja Phil Thompson uskoo, että Redsin on pantava tuulemaan kesän siirtoikkunassa. Sky Sportsin asiantuntijana nykyisin toimivan 63-vuotiaan Thompsonin mielestä nykyisillä pelaajilla joukkueen puolustusta on vaikea saada kuntoon.

Kun Liverpool hävisi maanantaina Leicesterille maalein 1-3, se koki jo kauden viidennen tappionsa sarjataulukon huonomman puoliskon joukkuetta vastaan. Kärkikuusikon joukkueille Liverpool ei ole hävinnut kahdeksasta keskinäisestä pelistä ainuttakaan, mutta tappiot heikommille joukkueille ovat pudottaneet sen jo 14 pisteen päähän sarjakärki Chelseasta.

Etenkin joukkueen päästettyjen maalien määrä on silmiinpistävän suuri. Thompson uskookin, että seurajohdolla on kesällä paljon töitä edessään.

– Liverpoolin täytyy panna kesällä kunnolla rahaa peliin ja vaihdettava joukkueen selkäranka. He tarvitsevat huippumaalivahdin, huippupuolustajan, ärhäkän keskikenttäpelaajan ja laadukkaan hyökkääjän, Thompson listaa.

– Manageri Jürgen Kloppin tultua seura on tehnyt voittoa siirtomarkkinoilla, joten kassassa pitäisi olla rahaa. Raheem Sterling oli tärkein myynti, ja monia muitakin on saatu pois palkkakuluja kasvattamasta. Jos Daniel Sturridge lähtee kesällä, hänestä ei saada hirveästi rahaa, mutta korvaajaan on sijoitettava kunnolla.

Thompsonin mukaan ongelmia on ollut etenkin asennepuolella, ja tähän puoleen tulee kiinnittää siirtomarkkinoilla huomiota.

– Johdamme ”kuuden suuren liigaa”, mutta Liverpoolin liitetään kehno asenne ja itsetyytyväisyys. Pelaajilla ei ole sitä, mitä rumiin voittoihin tarvitaan, Thompson jyrähtää.

– Tarvitsemme asennetta ja aggressiivisuutta, ja ärsyttävyyttä keskikentän keskustaan. Graeme Sounessin tai – tohdinko edes sanoa sitä – Roy Keanen kaltaisen pelaajan.