Bournemouth pääsi nauttimaan auringonpaisteesta Old Traffordilla, kun se kohtasi Manchester Unitedin lauantain iltapäiväpelissä.

Kymmenen minuutin kohdalla nähtiin lupaavat tilanteet molemmissa päissä. Ensin Wayne Rooney ja Zlatan Ibrahimovic tuhrivat paikkansa vieraitten maalilla, ja heti seuraavasta hyökkäyksestä Benik Afobe pääsi kaksin David De Gean kanssa. Bournemouth-hyökkäjä kuitenkin onnistui kompuroimaan viime hetkellä menettäen pallon.

Not Eddie Howe

@EddieHowe1977
I warned Benik against playing in trainers. #AFCB #MUNBOU

Tilanteita sateli myös jatkossa, Bournemouthin päätyyn. Pelattiin kuitenkin 23. minuutille, ennenkuin pallo ylitti maaliviivan. Marcos Rojo ohjasi Antonio Valencian vedon ohi Artur Borucin.

United piti ennakko-odotusten mukaan peliä selkeästi hallussaan, mutta Bournemouth haki myös aktiivisesti paikkoja pelata ylöspäin. Pelin tempo laski hieman avausmaalin jälkeen, mutta kokonaan se ei missään nimessä pysähtynyt.

38 minuutin kohdalla Phil Jones liukui boksissa Mark Pughn jaloille kömpelösti, ja erotuomari Kevin Friend osoitti pallon pilkulle. Joshua King ampui rohkeasti ylös, jättäen De Gean vaille torjuntamahdollisuuksia, 1-1.

Squawka

@Squawka
Bournemouth have now scored more penalties (7) in the Premier League this season than any other side.

There's no stopping that. 🚀

Peli karkasi erotuomarilta

Tyrone Mings ja Zlatan nousivat avausjakson lopussa esiin kahdessa aggressiivisessa tilanteessa. Ensin Mings liukui samalla taklauksella sekä Rooneyn että Ibrahimovicin kumoon. Hypätessään ruotsalaisen yli Bournemouthin mies kolhaisi jalallaan maassa maannutta Zlatania. Tämä kosti kolauksen seuraavassa tilanteessa lyömällä Mingsiä kyynärpäällään ohimoon. Tilanne meni Friendiltä ohi, ja Zlatan välttyi toiselta keltaiselta kortilta. Oikeutetun ulosajon sijaan tuomari mystiseksi jääneestä syystä nostikin toisen varoituksen vieraitten Andrew Surmanille. Bournemouth siis vajaamiehisenä ottelun loppuun.

Sky Sports Premier League

@SkySportsPL
Confusion at Old Trafford as Ibrahimovic escapes a red card for elbowing Mings and Surman is sent off for a 2nd booking! 1-1 at the break.

AFC Bournemouth 🍒

@afcbournemouth
📊

The first half of our @premierleague game at @ManUtd in numbers.

#MUNBOU

Manageri Eddie Howe haki alivoimalle jääneeseen miehistöönsä kentällä uutta rakennetta ottamalla tauolla Pughin sivuun, tilalle Dan Gosling.

Jos pelin painopiste oli ensimmäisellä jaksolla vieraitten päädyssä, pelattiin ulosajon ja tauon jälkeen käytännössä vain siellä. Bournemouth puolusti minkä pystyi, mutta joutui toistuvasti roiskimaan palloa yli rajoista.

Jose Mourinho haki voittomaalia triplavaihdolla 70. minuutilla, lähettämällä kentälle Marouane Fellainin, Marcus Rashfordin ja Jesse Lingardin. Ulospäin Rooney, Michael Carrick ja Luke Shaw.

Hetkeä myöhemmin Friend tuomitsi rangaistupotkun Unitedille, Adam Smithin pelattua palloa kädellään. Ottelun hahmoksi nousi erotuomasin ohella entistä selkeämmin Boruc, joka torjui Zlatanin vedon alakulmasta.

Rikkonaiselle toiselle jaksolle osoitettiin viisi minuuttia lisäaikaa. Sen päätteeksi soinut ”glory glory Man United” -oodi kuulosti melko koomiselta; kotijoukkue ei onnistunut hyödyntämään ylivoimaansa, lopputulos 1-1.