Entinen erotuomaripomo Keith Hackett kritisoi rajusti erotuomari Kevin Friendin ratkaisuja Manchester Unitedin ja Bournemouthin välisessä ottelussa.

”Kevin Friend oli kuin peura ajovaloissa Manchester Unitedin kotiottelussa lauantaina, ja se oli surkein erotuomarisuoritus Valioliigassa tällä kaudella, tai jopa pitkään aikaan”, Hackett sanoo Telegraph-lehden kolumnissaan.

Ottelun puhutuin tilanne nähtiin ensimmäisen puoliajan lopulla, kun vierasjoukkueen puolustaja Tyrone Mings hyppäsi maassa makaavan Zlatan Ibrahimovićin päälle. Unitedin ruotsalaiskärki suivaantui siitä ja iski seuraavassa paikassa kyynärpäänsä Mingsin kasvoihin.

”Olen aivan häkeltynyt, jos Zlatan Ibrahimović ja Tyrone Mings eivät saa jälkikäteen syytettä, mutta ei ole mitenkään mahdollista sivuuttaa sitä, kuinka surkeasti Friend suoriutui tuosta pelistä. Se oli tahallinen tallominen, ja erotuomarin olisi pitänyt olla valppaana, koska sen näkemättä jääminen on uskomatonta. Sen jälkeen Ibrahimović iski Mingsiä kyynärpäällä, mikä on punaisen kortin arvoinen rike kaiken päivää”, toteaa Hackett.

”Jos he ovat valmiita sallimaan tallomisen ja tahallisen kyynärpääiskun, se on huolenaihe pelin kannalta. Sitten Friend unohti antaneensa jo varoituksen Andrew Surmanille ja hän oli todella onnekas, kun avustava erotuomari pelasti hänet.”

Entisen oikeudenjakajan mukaan erotuomareille maksetaan siitä, että nämä saavat isot tuomiot oikein ja hallitsevat kenttätapahtumia.

”Mutta hän lähes nukkui ja antoi tilanteiden mennä ohi. Kun niin tapahtuu, auktoriteetti ja kunnioitus häviävät ja pelaajat päättävät alkaa huolehtia itsestään. Juuri niin tapahtui.”

Manchester Unitedin ja Bournemouthin kohtaaminen päättyi tasatulokseen 1–1.