Englantilaislegendat joutuivat viikonloppuna luopumaan ennätyksistään. Uutisoimme jo Jimmy Greavesista, jonka uskomatonta maaliennätystä Cristiano Ronaldo nousi sivuamaan.

Toinen – ihan yhtä uskomaton ennätys – ehti olla 52 vuoden ajan Sir Stanley Matthewsin hallussa. Matthews teki ammattilaisuransa viimeisen maalin Fulhamia vastaan vuonna 1965. Mies oli tuolloin 50 vuoden ja viiden päivän ikäinen.

Sunnuntaina ammattilaisten ikäennätyksen nappasi itselleen japanilainen Kazuyoshi Miura. ”Kazu” viimeisteli ottelun ainoan maalin, kun Yokohama FC voitti Thespa Kusatsun 1-0 Japanin toiseksi korkeimmalla sarjatasolla. Miura oli maalin tehdessään 50 vuoden ja 14 päivän ikäinen.

Miuran ammattilaisura alkoi 1980-luvun alussa. Hän on edustanut urallaan Shizuoka Gakuenia, brasilialaista Juventusta, Santosia, Matsubaraa, Clube de Regatas Brasilia, Piracicabaa, Coritibaa, uudelleen Santosia, Tokyo Verdyä, Genoaa, uudelleen Tokyo Verdyä, Dinamo Zagrebia, Kyoto Sangaa, Vissel Kobea, Yokohamaa, Sydneyä ja vuoden 2006 alusta lähtien taas Yokohamaa.