Entinen Englannin maajoukkueen laituri Adam Johnson, 29, on viettänyt pian vuoden telkien takana. Hänet tuomittiin viime vuoden maaliskuussa kuuden vuoden vankeuteen seksuaalisesta kanssakäymisestä 15-vuotiaan tytön kanssa.

Daily Mirrorin mukaan vankilan henkilökunta tarkkailee Johnsonia erityisen huolellisesti, kun tuomion vuosipäivä lähestyy. Myös niin sanotut kuuntelijavangit ovat tukena ottamassa selvää, kuinka entinen Sunderland-pelaaja vankilassa selviytyy.

– Ensimmäinen vuosi vankilassa on aina koettelevaa aikaa ja laukaisupiste monenlaisille tunteille, etenkin jollekin, jolla on pitkä tuomio edessä, lehden lähde kertoo.

The Mirror

@DailyMirror
Adam Johnson will be on suicide watch as he marks the end of his first year behind bars bit.ly/2mPKD04

– Kyllä, yksi vuosi on rastittu yli, mutta samalla se on toisen vuoden alku katsoessa kaukaisuuteen, eikä syytä juhlaan juurikaan ole. Se on aikaa, jolloin jotkut vangit pyrkivät vahingoittamaan itseään, ja siiven vanginvartijat tietävät päivämäärän lähestyvän. He tekevät lisätarkastuksia varmistaakseen, ettei Johnson tee mitään typerää, hän jatkaa.

– Lisäksi siiven kuuntelijat puhuvat hänelle nähdäkseen, huomaavatko he jonkinlaisia ahdistuksen merkkejä, joita vartijat eivät ole ehkä noteeranneet.

Valitustuomioistuin pohtii parhaillaan, myönnetäänkö Johnsonin asianajajille lupa valittaa tuomiosta. Mies suorittaa tuomiotaan Moorlandin vankilassa lähellä Doncasteria.