Valioliigassa nähtiin kauden kuudennet manageripotkut, kun hetki sitten Middlesbrough tiedotti Aitor Karankan lähtöpasseista (lue uutinen).

Karankan potkut ovat tietyllä tapaa linjassa saman kohtalon kokeneiden kanssa. Potkuhetkellä Boro oli nimittäin sarjassa toiseksi viimeisenä. Aiemmin on heivattu laidan yli Swansean Francesco Guidolin (tuolloin Swansea 17:ntenä), Crystal Palacen Alan Pardew (17:s), Swansean Bob Bradley (19:s), Hullin Mike Phelan (20:s) ja Leicesterin Claudio Ranieri (17:s). Kaikki managerit ovat siis potkuhetkellä olleet putoamisviivan alla tai aivan sen tuntumassa.

Play Squawka Selector for Free

@Squawka_Live
Every Premier League manager to have left the club this season:

F. Guidolin
A. Pardew
B. Bradley
M. Phelan
C. Ranieiri
A. Karanka

Vaan kuka on seuraava? Eilen illalla vihjailtiin jo Pep Guardiolan potkuilla, mutta tuskinpa vielä on Pepin aika. Arsène Wenger puolestaan on melkoinen kysymysmerkki, sillä hänen sopimuksensa päättyy tähän kauteen. Potkujahan Wenger ei Arsenalista saa.

Vedonlyöntitoimistojen kertoimien perusteella näyttää siltä, että todennäköisimmin seuraavaksi joutuu lähtemään Sunderlandin David Moyes. Ei sekään mikään ihme, sillä Sunderland on sarjassa viimeisenä. Putoamisviivan päälle on matkaa jo kuusi pistettä.

Muiksi potentiaalisiksi potkujen saajiksi nimetään (tässä järjestyksessä) Wenger, Hullin Marco Silva, Watfordin Walter Mazzarri, West Bromin Tony Pulis ja Swansean Paul Clement.

Kuten jo sanottu, Wengerin potkuihin on vaikeaa uskoa. Sekin kuulostaisi kummalliselta, jos kahdeksantena Valioliigassa majaileva WBA erottaisi Pulisin. Säilymistaistelussa olevien seurojen johtoportaissa hermot sen sijaan voivat olla kireämmällä, joten kuka tietää, kuinka paljon Silvalle ja Clementille annetaan aikaa. Moyesista puhumattakaan.