Keskikenttäpelaajan jokaisen valioliigaottelun hinta Manchester Unitedille: 923 000 euroa

© Kuva: Getty Images

Manchester Unitedin seurahistoriassa on nähty hyviä ja ei niin hyviä pelaajakauppoja. Jälkikäteen voitaneen sanoa, että Bastian Schweinsteiger solahtaa jälkimmäiseen koriin.

United hankki saksalaispelaajan Bayern Münchenistä yhdeksällä miljoonalla eurolla kesällä 2015. Ensimmäisellä kaudellaan keskikenttäpelaaja sai ihan hyvin peliaikaa, mutta José Mourinhon tultua manageriksi kaikki muuttui. Tällä kaudella Schweinsteiger pelasi kaikki kilpailut mukaan lukien neljässä ottelussa. Eilen tiedotettiin, että Schweinsteiger siirtyy MLS:n Chicago Fireen.

Schweinsteiger pelasi vajaan kahden kauden aikana Unitedin paidassa 18 valioliigaottelua. Samaan aikaan kokeneelle pelaajalle maksettiin The Timesin mukaan 8,6 miljoonan punnan (9,9 miljoonaa euroa) vuosipalkkaa. Lehden mukaan palkanmaksu loppui samalla, kun tiedotettiin siirrosta MLS:ään.

Kaiken kaikkiaan Schweinsteiger ehti Timesin mukaan tienata Unitedissa 14,4 miljoonaa puntaa (16,6 miljoonaa euroa). Se tarkoittaa, että jokainen Schweinsteigerin pelaama valioliigaottelu maksoi Unitedille peräti 800 000 puntaa (923 000 euroa).