Everton palasi kahden heikomman tuloksen jälkeen voittojen tielle lyötyään maalirikkaassa ottelussa Leicesterin. Romelu Lukaku maalasi kahdesti ja Toffees piti pisteet kotonaan 4-2-lukemin.

Hurmoksellisessa ottelussa erikoista oli sen avausjakso. Pelkästään ensimmäisen puoliskon aikana nimittäin taottiin peräti viisi maalia. Keskiviikon Mestarien liigan puolivälierän lähestyessä Craig Shakespeare lepuutti Leicesterin leirissä osaa ykkösmiehistöstään. Tappio oli valmentajan ensimmäinen Leicesterin peräsimessä.

Everton sai ottelulle räjähtävän alun iskettyään avausmaalin heti ensimmäisellä minuutilla. Kevin Mirallas juoksutti Leicester-puolustusta ja kaatui lopulta omiin jalkoihinsa. Tästä kuitenkin pallo putosi keskikenttäpelaaja Tom Daviesille, joka vei työn loppuun ohittamalla laukauksellaan Kasper Schmeichelin.

Leicester ei jäänyt takaiskua murehtimaan kuitattuaan sen vain muutama minuuttia myöhemmin ensimmäisestä hyökkäyksestään. Demarai Gray nousi pitkän matkan keskialueelta vastaiskuun ja antoi Evertonin puolustusalueella päästyään lyhyen syötön vierelleen oikealle Islam Slimanille. Algerialainen viimeisteli kliinisesti pelivälineen verkkoon tasoittaen lukemat 1-1:een.

Maali-iloittelut jatkuivat vielä ennen avauskympin päättymistä Leicesterin osuttua toisen kerran tällä kertaa vapaapotkusta. Osuman viimeisteli Marc Albrighton, jonka kierteinen kuti painui vasemmalta aivan oikeaan yläkulmaan.

Leicesterinkään johto ei kestänyt 13 minuuttia pidempää, sillä 23. minuutilla Everton tuli takaisin tasalukemiin. Maalista vastasi Romelu Lukaku belgin puskettua pallon taitavasti verkkoon Ross Barkleyn keskityksestä.

Avausjaksolla nähtiin vielä loppuhetkellä viides maali. Siitä vastasi Everton, kun Phil Jagielka puski Mirallasin kulmapotkusta Toffesin toista kertaa ottelussa johtoon. Maali olisi voinut tulla jo edellisessä tilanteessa, mutta tuolloin Barkley hukkasi 1vs1-tilanteen Leicester-vahti Schmeichelia vastaan.

Enempää maaleja ei avausjaksolla nähty ja tauolle mentiin Evertonin 3-2-johdossa.

Evertonin johto kasvoi toisen jakson alkupuolella kahteen maaliin. 57. minuutilla syntyneen maalin iski Lukaku, joka ohitti kulmapotkun jatkotilanteessa Schmeichelin lähietäisyydeltä.

Enempää maaleja ei ottelussa enää nähty ja pisteet jäivät 4-2-lukemin Goodison Parkille.

Everton-Leicester 4-2 (3-2)

1-0 Tom Davies (1.)
1-1 Islam Slimani (4.)
2-1 Marc Albrighton (10.)
2-2 Romelu Lukaku (23.)
3-2 Phil Jagielka (41.)
4-2 Romelu Lukaku (57.)