Suomalaismaalivahti Niki Mäenpää sai kaivattuja peliminuutteja vyölleen, kun Brighton & Hove Albionin alle 23-vuotiaiden joukkue kaatoi Stoken 2–0 maanantai-iltana. Paluuta loukkaantumisen jälkeen tekevä Mäenpää piti maalinsa puhtaana.

– Minulle on tärkeätä pelata silloin tällöin. Halusin pelata tämän pelin, mutta minulla ei ollut paljon tekemistä, koska jätkät pelasivat niin hyvin, 32-vuotias Mäenpää sanoo Brightonin verkkosivuilla.

– Onneksi kauteni ei päättynyt. Olin todella tyytyväinen, ettei se (olkapää) mennyt sijoiltaan. Kuntoutuminen kesti kuusi tai seitsemän viikkoa, ja nyt olen taas täysin kunnossa, hän jatkaa.

– Olen edelleen hyvässä iässä, ja tuntuu siltä, että pystyn pelaamaan korkealla tasolla. On kuitenkin myös ymmärrettävä oma roolinsa, ja tällä hetkellä olen kakkosmaalivahti. Stocko (David Stockdale) on suoriutunut fantastisesti, joten en voi valittaa. Minun on vain tehtävä töitä, ja jos jotakin tapahtuu, pitää olla valmiina.

Brighton & Hove Albion

@OfficialBHAFC
Niki Maenpaa was pleased with his run out for #BHAFC's under-23s in their win over Stoke on Monday. seagulls.co.uk/news/article/2…

Mäenpää toivoo, että Mestaruussarjassa vahvan kauden pelanneen Brightonin nousu Valioliigaan varmistuu pian.

– Kausi on ollut mahtava, jopa parempi kuin viime vuonna. Jäljellä on vielä viisi peliä, ja toivottavasti pystymme saavuttamaan perimmäisen tavoitteemme.

Mäenpää on edustanut englantilaisseuraa vuodesta 2015 lähtien, joten hänen toinen kautensa on nyt lopuillaan.

– Sain liigadebyyttini tällä kaudella, oli fantastista pelata kotiyleisön edessä. Saavutimme erittäin hyvän tuloksen (3–0-voitto Rotherhamista).