Lauantaina tulee kuluneeksi 28 vuotta jalkapallomaailmaa ja erityisesti Liverpoolia järkyttäneestä Hillsborough’n katsomotragediasta, joka vaati 96 ihmisen hengen. Liverpool pelaa Valioliigaa vasta sunnuntaina, mutta seura muistaa katastrofin uhreja silti pelivapaana päivänäkin.

Tänään on ensimmäinen kerta, kun vuosipäivänä ei pidetä muistotilaisuutta Anfield Roadilla, sillä uhrien omaisten järjestö toivoi viimevuotisen messun jäävän viimeiseksi. Jatkossa muistotilaisuuksia vietetään vuorovuosina Liverpoolin anglikaanisessa ja katolisessa katedraalissa.

Liverpoolin joukkue puolestaan muistaa uhreja keskeyttämällä harjoituksensa hetkeksi. Manageri Jürgen Klopp ja kapteeni Jordan Henderson laskevat Anfield Roadilla kukkaset uhrien muistoksi ja joukkue seuran taustahahmoineen pitää minuutin hiljaisen hetken. Tämä tapahtuu klo 17.06 Suomen aikaa, sillä juuri sillä kellonlyömällä kohtalokas FA Cupin välieräottelu Nottinghamia vastaan keskeytettiin.

– Tämä on erityinen päivä koko jalkapallomaailmalle, mutta ennen kaikkea Liverpool-perheelle. On tärkeää, että me joukkueena muistamme tapahtumaa. Tiedän, että uhrien perheiden toiveesta tänä vuonna Anfieldilla ei pidetä messua. Se ei kuitenkaan tarkoita, ettemmekö me muistelisi tapahtunutta asianmukaisesti, Jürgen Klopp sanoo The Guardianissa.

Liverpool kohtaa kierroksen ottelussaan sunnuntaina vieraskentällä West Bromwich Albionin.