Lauantaipäivän ottelussa Lontoon White Hart Lanella kohtasivat Tottenham ja Bournemouth.

Premier League

@premierleague
Kind words ahead of #TOTBOU 👊

Kotijoukkue painoi odotetusti ensimmäisen vartin täysillä päälle, ja ottelun alun useimmin työllistetty pelaaja löytyi Bournemouthin maalilta; Artur Boruc. 15. minuutilla puolalaisen nolla rikkoutui, kun Moussa Dembele pääsi kysymyksiä herättäneen kulmapotkun jälkeen ampumaan Spursin johtoon.

Reilut kolme minuuttia myöhemmin tilanne oli jo 2-0, maalintekijänä itseluottamuksensa viime aikoina todella löytänyt Heung-Min Son. Pallo jälleen verkkoon Borucin jalkojen välistä.

Philippe Auclair

@PhilippeAuclair
And it's two, too easy. Son, from a narrow angle, his 12th of the season - equalling his best return in the league (with HSV, in 2012-13).

📸 Sublime start for Spurs! Son scores his 5th goal in 4 #PL matches after Dembele nets his first of the season. Still 2-0 (25 mins) #TOTBOU

Selkeässä johtoasemassa Tottenham päästi myös Kirsikat jossain määrin peliin mukaan, ja etenkin Junior Stanislas pääsi pariin otteeseen tarjoilemaan hienoja keskityksiä valkoisten maalille.

AFC Bournemouth 🍒

@afcbournemouth
27: Another wonderful cross from Stanislas! It's right across the face of goal, with Afobe a few feet away from converting.

#TOTBOU

Kuten Mauricio Pochettino ottelun alla kohteliaasti sanoi, Bournemouth on peloton joukkue jonka otteita on mukava seurata. Sen rohkeus toki kostautuu materiaaliltaan moninkertaisesti vahvempia vastustajia vastaan omassa päässä.

Ensimmäisen jakson loppua kohti Tottenham otti taas ohjat hyvin selkeästi, ja varsinkin Christian Eriksen olisi hieman tarkemmalla viimeistelyllä voinut viedä lukemat vaikkapa neljään nollaan.

40: Son combines with Eriksen who crashes an effort from just inside the box over the bar. Hosts on top. 2-0.

#TOTBOU

47 minuutin pelin jälkeen kuitenkin tauolle lukemissa 2-0.

Spurs 2-0 Bournemouth HT:

Shots: 8-1
Possession: 60%-40%
Chances created: 7-1
Pass acc: 88%-68%

Comfortable first half for the home side.

Kaksi minuuttia tauon jälkeen Harry Kane väänsi itsensä Bournemouth-puolustuksen estelyistä huolimatta täydelliseen vetopaikkaan läheltä; 3-0.

Harry Kane is only the fourth player in Premier League history to score 20+ goals in 3 consecutive seasons.

Ridiculous for a 23-year-old. 👏

52. minuutilla Kanella oli paikka päivän toiseen osumaan, mutta tehomies ampui hyvästä paikasta suoraan päin Borucia. Hetkeä myöhemmin taas uusi tilanne, jossa hyökkääjä törmäsi lopulta Jack Wilsheren kanssa. Arsenalista lainalla Bournemouthissa pelaavan maajoukkuemiehen loukkaantuminen kirvoitti aina kohteliaalta Spurs-yleisöltä päivän suurimmat hurraa-huudot.

Spurs so classy on the pitch. Wouldn't say the same about the chants directed at Wilshere as he is injured and has to leave the field.

Juuri ennen tunnin täyttymistä Eriksen sai periaatteessa hyvän tilanteen oman maalitilinsä avaamiseen ottelussa. Tanskalaisen vahingoksi mahdollisuus tuli vapaapotkusta, jonka tämä laukoi suoraan päin muuria. Liigan syöttökuningas kerää kovat tehonsa syystä tai toisesta pääasiassa liikkuvasta pelistä, hänen antamansa erikoistilanteet valuvat usein hukkaan.

Ryan Fraser korvasi 69. minuutilla hyvän ottelun pelanneen Stanislasin kentällä. Peliaikaa ehti kertyä juuri ja juuri yli minuutin, ennenkuin Michael Oliver nosti pienelle mutta pippuriselle laiturille keltaisen kortin. Kyseessä ottelun ensimmäinen varoitus.

Pochettino pääsi pelin lopussa kierrättämään pelaajia, sekä Kane, Eriksen että Dele Alli siirtyivät penkin puolelle ennen tayttä aikaa. Muutaman minuutin peliaikaa lopussa saanut Vincent Janssen onnistui tekemään kauden toisen osumansa, viimeistellen lopputulokseksi 4-0.