Lothar Matthäus on yksi Saksan monista jalkapalloikoneista. Bayern Münchenissa satoja otteluita pelannut keskikentän dynamo on voittanut seurassa muun muassa seitsemän Bundesligan mestaruutta.

Nyt saksalainen osallistui paljon keskustelua herättäneeseen Alexis Sánchezin tulevaisuutta koskevaan keskusteluun. Chileläispelaajan sopimus päättyy kesällä 2018 ja pidetään varmana, että jos uutta jatkosopimusta ei synny ennen ensi kauden alkua, niin mies myydään.

Manchester City ja Chelsea ovat usein esiintyneet spekulaatioissa, mutta Matthäus ottaisi hänet mielellään myös Bayern Müncheniin.

– Sánchez on erinomainen pelaaja. Hän olisi hyvä hankinta Bayernilta.

Roolikin Carlo Ancelottin valmentamasta kivenkovasta kokoonpanostakin on jo kaavailtuna.

– Hänen suurin vahvuutensa on, että hän voi pelata keskushyökkääjänä ja molemmilla laidoilla. Joten hän olisi vaihtoehto Franck Ribéryn tai Arjen Robbenin tilalle. Hän voisi myös korvata Robert Lewandowskin, Matthäus kertoi AZ:lle.

Sánchez on pelannut kuluvalla kaudella useissa eri rooleissa Arsenalissa. Hän on joukkueensa paras maalintekijä. Osumia on kaikki kilpailut mukaan lukien 24. Viimeisin maaleista viime sunnuntaina vei lontoolaisjoukkueen FA Cupin finaaliin.