Hullin maalivahti Eldin Jakupović, 32, teki yhden uransa tärkeimmistä torjunnoista viime viikonloppuna Southamptonissa, kun hän pysäytti Dušan Tadićin viime hetken rangaistuspotkun ja ottelu päättyi 0–0.

Yksikin piste saattaa osoittautua ratkaisevaksi putoamistaistelussa, ja sen tietää myös Jakupović.

– Olen torjunut rangaistuspotkuja urani aikana, mutta tämä on varmasti yksi suurimmista. Silloin pelattiin viimeistä minuuttia aikana, jolloin tarvitsemme jokaisen pisteen, hän sanoo.

– Jos olisimme hävinneet, tunnelma joukkueessamme olisi voinut olla hyvin erilainen. Etenkin siksi, koska olimme olleet parempi joukkue. Se oli onnen ja tunteiden sekoitus, mutta tärkeintä on se, että saimme tuloksen.

Tadićin laukaus ei ollut missään nimessä huono, mutta vasemmalle puolelleen heittäytynyt Jakupović venyi paraatipelastukseen.

– Ennen rangaistuspotkua tein kotiläksyni maalivahtivalmentajani Hugon (Oliveira) kanssa. Ennen peliä tutkin (Tadićin) neljää tai viittä viimeistä rangaistuspotkua, maalivahti paljastaa.

– Totta puhuen niistä mikään ei päätynyt sinne, mihin tällä kertaa. Ne tulivat selvästi korkeammalle ja keskemmälle. Minun oli tehtävä päätös, ja se oli täydellinen. Vatsani kertoi minulle, kumpaan suuntaan mennä. Tadićilla ei ollut hyvä peli takana, olin jo torjunut hänet, hän jatkaa.

– Joten helpoin tapa oli laukoa se maalin toiselle puolelle. Minusta tuntui, että kannattaa heittäytyä sille puolelle. Joskus on oltava onnekas, se oli erittäin hyvä rangaistuspotku. Hänen laukoessaan sanoin itselleni ”Tee se” ja onnistuin.

Lähde: Hull Daily Mail