Liverpoolin Anfield-stadionin pääkatsomon laajennus saadaan viimeisteltyä tulevina viikkoina, mutta suunnitelmissa on jo lisälaajennus.

Suunnitelma on toki ollut esillä jo jonkin aikaa – ja siitä on esitetty mielipiteitä puolesta sekä vastaan. Nyt ollaan kuitenkin siinä pisteessä, että Liverpool on aloittanut hankkeen tiimoilta soveltuvuustutkimuksen. Asiasta kertoo The Times.

Lisälaajennus koskee Anfield Road -katsomonosaa. Tällä hetkellä kyseiseen katsomonosaan mahtuu 9 000 katsojaa. Tavoitteena on nostaa kapasiteetti noin 15 000:een. Se, ja pääkatsomon tuoreet 8 500 lisäpaikkaa – nostaisivat stadionin kokonaiskapasiteetin 60 000:een. Suurempia jalkapallostadioneita Englannissa ovat vain maajoukkueen Wembley (90 000), Manchester Unitedin Old Trafford (76 653) ja Arsenalin Emirates (60 260). West Hamin käytössä oleva Lontoon olympiastadion vetää 60 000 katsojaa. Tällä hetkellä Anfieldin kapasiteetti on 54 074 katsojaa.

Varmaa Anfieldin laajennus ei siis kuitenkaan ole. Soveltuvuustutkimuksessa selvitetään erilaisia vaihtoehtoja muun muassa muotoilun, kustannusrakenteen, kapasiteetin ja taloudellisen kannattavuuden suhteen.

Varmaa sen sijaan on se, että ensi kaudella Liverpool pääsee pelaamaan uudella nurmella. Stadionin nurmimatto nimittäin vaihdetaan kuluvan kauden päätteeksi.