Muun muassa Manchester Unitedia ja Real Madridia urallaan edustanut Ruud van Nistelrooy on yksi 2000-luvun kliinisimmistä maalintekijöistä. Hyökkääjä muisteli FourFourTwolle ”otteluita, jotka muuttivat elämäni”.

Hollantilainen nosti esiin kuusi peliä, joista yksi oli HJK:ta vastaan pelattu Mestarien liigan ottelu 25. marraskuuta 1998. Tuolloin helsinkiläisjoukkue hävisi kotikentällään PSV Eindhovenille 3-1 -lukemin. Kaikki vierasjoukkueen maaleista tuli erään Mestarien liigan ensikertalaisen toimesta.

– Kun tein hattutempun PSV:lle elämäni ensimmäisessä Mestarien liigan ottelussa, ajattelin sen olevan todella suuri hetki. Tuon ottelun jälkeen piti hieman hengähtää ja katsoa taaksepäin, mihin olin edennyt junioriotteluistani.

– Sen hattutempun tekeminen antoi minulla toivoa ja uskoa, että saavuttaisin unelmani, eli menestyä korkeimmalla mahdollisella tasolla.

Vuonna 2012 pelaajauransa lopettanut van Nistelrooy teki edustamilleen seurajoukkueille yhteensä yli 300 maalia. Hän on voittanut muun muassa Valioliigan, La Ligan ja Hollannin pääsarjan mestaruudet.

Muut pelaajan valitsemat ottelut olivat:

V.V. Nooit Gedacht Geffenin ottelu maaliskuussa 1986. Van Nistelrooy ei muistanut, ketä vastaan peli oli.

Heerenveen 3-1 NAC Breda, 20. elokuuta 1997.

Hollanti 6-0 Skotlanti, 19. marraskuuta 2003.

Tottenham 0-2 Manchester United, 27. huhtikuuta 2003.

Real Zaragoza 2-2 Real Madrid, 9. kesäkuuta 2007.