Liverpoolilla oli sunnuntaina hyvä tilaisuus ottaa iso askel kohti top 4 -sijoitusta, mutta lopulta joukkueen oli tyytyminen 0-0 -tasapeliin Southamptonia vastaan. Parhaan paikkansa maalintekoon Liverpool sai 73. minuutilla, kun sen hyväksi tuomittiin rangaistuspotku.

Pilkku ei kuitenkaan johtanut kotiyleisön toivomaan lopputulokseen. Ei, vaikka Redsillä on riveissään yksi koko sarjan luotettavimmista rankkarien vetäjistä, James Milner.

Milner oli ampunut maaliin kaikki 12 Liverpoolin paidassa aiemmin vetämäänsä rankkaria, mutta luku 13 koitui miehen kohtaloksi. Veto oli nytkin kova ja tarkka, mutta Englannin maajoukkuevahti Fraser Forster venytti hienosti pallon tielle. Mielenkiintoista olisi kieltämättä tietää, mitä Forster Milnerille ennen vetoa supatti.

Milner on tuonut rankkareillaan Liverpoolille jo sen verran paljon maaleja ja pisteitä, että ei hänellä mitään tarvetta olisi häntää koipien väliin laittaa. Vaatimaton kaveri oli silti pelin jälkeen anteeksipyyteleväinen. Vastuuta Milner ei aio silti jatkossakaan kaihtaa yhdestä hassista huolimatta.

– Olen ollut sen verran pitkään mukana, etten anna sen painaa mieltäni. Tein sen, mitä halusinkin, mutta tällä kertaa se vain ei riittänyt, Milner kertoi Sky Sportsille.

– Fraser on hyvä maalivahti. En voi tehdä muutakaan kuin nostaa käteni pystyyn ja pyytää pojilta anteeksi.

31-vuotiaan Milnerin koko uran rankkarisaldot ovat niin ikään erinomaiset. Kaikkiaan miehelle on tilastoitu 25 vedettyä rankkaria, joista hän on tehnyt maalin 21:ssä. Mielenkiintoinen yksityiskohta on, että puolissa Milnerin neljästä epäonnistumisesta maalia on vartioinut suomalaismaalivahti.

Milnerin edellinen epäonnistunut rankkari nähtiin marraskuussa 2009. Tuolloin hän pelasi Aston Villan paidassa ja pääsi kokeilemaan onneaan rankkaripisteeltä Boltonin Jussi Jääskeläistä vastaan, mutta tuloksetta. Aiemmin saman kauden aikana myös Cardiffin Peter Enckelman oli torjunut Milnerin rankkarin Liigacupissa. Ensimmäisen rankkarinsa Milner hukkasi kesän 2009 alle 21-vuotiaiden EM-kisoissa, kun kaksintaistelun vastustajana oli Espanjan Sergio Asenjo.

Ironista Milnerin tuoreimmassa epäonnistumisessa oli se, että Fraser Forsterille kyseessä oli vasta uran ensimmäinen torjuttu pilkku. Yrityksiä miehellä oli takana jo kahdeksan.

OptaJoe

@OptaJoe
1 - James Milner has failed to score a Premier League penalty for the first time since November 2009 for Aston Villa vs Bolton. Denied.

Squawka

@Squawka
James Milner's penalty record for Liverpool this season:

8 taken
7 scored
1 saved

His first miss of the season. 😳

Viktor Fagerström

@ViktorFagerLFC
- Milner failed to score a PL penalty for the first time since 2009
- Forster saved his first Premier League penalty on his 9th try