Southamptonin puolustus onnistui nollaamaan Liverpoolin kovan ja tehokkaan hyökkäyskaluston sunnuntaina ja sai iltapuhteestaan ansaitut kehut. Yksi Pyhimysten alakerran suurimmista onnistujista oli vasen laitapuolustaja Ryan Bertrand. Bertrandin esitys oli jopa niin väkevä, että BBC:n asiantuntija Garth Crooks vakuuttui siitä, että Liverpoolin pitäisi ostaa pelaaja kesällä riveihinsä.

– Tästä kaverista on kehkeytynyt huippupelaaja. On ollut nautinto seurata hänen kehittymistään Southamptonissa, uransa aikana muun muassa Tottenhamissa pelannut Crooks aloitti ylistyksensä.

– Bertrand tiedettiin pelimieheksi nuorena kaverina Chelseassa. Hän oli ikäistään kypsempi ja yllätti meidät kaikki hyvällä pelillään vuoden 2012 Mestarien liigassa Münchenissä. Mutta ehkä kaikki tapahtui silloin liian nopeasti.

– Kun Bertrand lähti Stamford Bridgeltä, hänestä tuli oman kohtalonsa herra. Nyt hän näyttää kerta kerralta paremmalta. Liverpoolia vastaan Bertrandilla oli homma täysin hallussa. Jopa silloin, kun hän otti varoituksen potkaistuaan pallon pois, hän tiesi tarkkaan, mitä teki. Hän ei päästänyt palloa takaisin kentälle ennen kuin Saintsin pakka olisi kasassa ja otti varoituksen joukkueen edun takia.

Bertrand siirtyi Chelsean organisaatioon Gillinghamista vuonna 2005, mutta vaihtoi maisemaa peliajan puutteen takia. Nyt Crooks uskoo 27-vuotiaan puolustajan olevan taas valmis suuremmilla näyttämöille.

– Jos Liverpool selviytyy ensi kaudeksi Mestarien liigaan, ehdotan, että Jürgen Klopp kaivaa shekkivihkonsa esiin ja hommaa Bertrandin Anfieldille. Maksoi mitä maksoi.

Liverpool on peluuttanut tällä kaudella vasempana laitapuolustajana useimmiten James Milneriä. Milnerin omin pelipaikka on kuitenkin keskikentällä.