Vuosi sitten Valioliigasta pudonnut Norwich ilmoitti tiistaina seitsemän pelaajan listan, joille seuralla ei ole ensi kaudella käyttöä. Merkittävimpänä listalta pomppaa esiin maalivahti John Ruddyn nimi.

30-vuotias Ruddy pelasi Norwichissa seitsemän kauden aikana kaikkiaan 243 ottelua ja oli kahdesti nostamassa joukkuetta Valioliigaan.

– Totta kai se on pettymys, mutta seura on valinnut suuntansa ja sen täytyy aloittaa uudelleenrakennus. Ratkaisu tehtiin muista kuin jalkapalloilullisista syistä, Ruddy kertoi BBC Radio Norfolkille.

– Seuralla oli kanssani jatko-optio, mutta sopimuksen tietyt seikat merkitsivät, että seuran oli luultavasti mahdotonta tarttua siihen. Oli kuitenkin kivaa, että meille ilmoitettiin päätöksestä ajoissa ja sain lähteä seurasta sunnuntaina tyylikkäästi.

Everton sai miehestä neljännesmiljoonan

Ruddyn viimeiseksi otteluksi Norwichissa jäi 4-0 -voitto QPR:stä. Kanarialintuihin hän siirtyi Evertonista vuonna 2010, nykypäivänä naurettavan pienellä siirtokorvauksella.

– Manageri Paul Lambert otti silloin tietoisen riskin ja maksoi minusta 250 000 puntaa. Tänä päivänä se ei ole kovinkaan suuri raha, eikä neljännesmiljoonalla saisi kummoistakaan maalivahtia, Ruddy toteaa.

– Pelasin seitsemästä täällä pelaamastani vuodesta neljä Valioliigassa. Se on ollut erityistä aikaa elämässäni. Olen vasta 30-vuotias enkä aio jäädä eläkkeelle huomenna. Nyt etsin uusia haasteita ja saan toivottavasti pelata vielä kymmenen vuotta, Ruddy heittää kuin työnhakuilmoituksena.

Ruddy oli Evertonin palkkalistoilla vuosina 2005-2010, mutta kiersi noina vuosina lainalla peräti yhdeksässä eri seurassa. Evertonissa peliaikaa tuli vajaan ottelun verran, kun sekä joukkueen ykkös-, kakkos- ja kolmosvahti loukkaantuivat. Ruddy piti tuossa pelissä nollan.

Maajoukkueen suhteen huonoa onnea

Norwich sijoittui Ruddyn ensimmäisellä täydellä valioliigakaudella 2011-2012 sijalle 12, ja seuran kannattajat valitsivat hänet joukkueen kauden parhaaksi pelaajaksi. Onnistuminen ei jäänyt huomaamatta Englannin manageri Roy Hodgsoniltakaan, joka nimesi missään ikäkausimaajoukkueessakaan pelaamattoman Ruddyn täysin yllättäen mukaan kesän 2012 EM-turnausmiehistöönsä. Ruddylta jäivät kuitenkin kisat väliin, sillä hänen sormensa murtui vain muutamaa viikkoa ennen kisoja. Korvaajaksi kutsuttiin Jack Butland.

Yhden maaottelun puolikkaan Ruddy on tililleen saanut, kun hän pelasi toisen puoliajan harjoitusottelusta Italiaa vastaan elokuussa 2012. Pelattuja otteluita olisi kenties tullut enemmänkin, mutta syksyllä 2012 tapahtunut reisivamma piti veräjänvartijan noin viisi kuukautta poissa tositoimista. Kauden 2013-2014 päätteeksi Norwich putosi Mestaruussarjaan eikä Ruddya sen koommin ole kyselty maajoukkueeseen.