22-vuotias suomalaishyökkääjä Vahid Hambo on viettänyt viimeiset kaksi vuotta Brightonin organisaatiossa, mutta nyt on aika uusien haasteiden. Hambo ei siis tavoittele paikkaa Brightonin Valioliigaan nousseessa miehistössä, vaan heitti seuralle ja kannattajille hyvästit Twitterissä.

– 2 vuotta. Aikani seurassa on tullut täyteen. Kiitos kaikille Brightonissa ja onnea Valioliigassa, Hambo kirjoitti Twitter-tilillään.

Vahid Hambo

@vahidhambo
2 years. My time at the club has come to an end. Thanks everybody at @OfficialBHAFC and Good luck in premier league!! ⚽️⚽️⚽️

Hambon aika ”Lokeissa” oli pahasti loukkaantumisten riivaama, eikä kahden kauden aikana tilille tullut kuin muutama ottelu seuran reservijoukkueessa. Maalitilikin jäi kokonaan avaamatta. Tämän kauden aikana Hambosta ei kuulunut juuri mitään, ja mies puhuikin avoimesti vaikeuksistaan syyskaudella Iltalehdelle antamassaan haastattelussa.

Bosnialaistaustaisen Hambon polven kierukka oikutteli jo vuonna 2013, kun hän pelasi italialaisen Sampdorian akatemiassa. Keväällä 2015 verkot heiluivat tiuhaan tahtiin Inter Turussa ja Pikkuhuuhkajissa. Pahat polvivaivat tekivät kuitenkin läpimurron Brightonissa mahdottomaksi ja Hambolle tuli tutuksi lähinnä seuran kuntosali.

– Kuntoutuksesta puuttui päämäärä. Kukaan ei osannut enää sanoa, mitä pitää tehdä. Pyörin punttisalilla. Hukkasin kuukausia, harmistunut Hambo kertoi kokemastaan Urheilu-Sanomien äskettäisessä haastattelussa.

Seuraavaksi jäämme odottelemaan Hambon seuraavaa siirtoa. Epäilemättä Veikkausliigassa on maalivainunsa osoittanutta miestä kohtaan kiinnostusta, mutta tiettävästi kyselyjä on ulkomailtakin. Tärkeintä olisi joka tapauksessa, että kärkimies onnistuisi pysymään jatkossa terveenä ja saisi uransa takaisin raiteilleen.

Urheilu-Sanomille Hambo kertoi pystyvänsä jo juoksemaan kunnolla sekä tekemään maalintekoharjoitteita. Joukkueharjoituksiinkin mies alkaa olla valmis. Elokuussa Hambo oli lähellä lähteä lainapestille Tanskaan, mutta tuolloin kierukka alkoi jälleen oikutella eikä siirrosta tullut mitään. Suomalaisseuroja Hambon tuoreen lausunnon luulisi ilahduttaneen.

– Tarvitsen ympäristön, jossa saan näyttöpaikkoja. Raha ei ratkaise. Palasin jo kerran Suomeen, sen jälkeen kun lopetin Sampdoriassa. Miksi en voisi tehdä samaa temppua uudestaan?