Manchester City jatkoi taisteluaan paikasta neljän parhaan joukossa ja ensi kauden Mestarien liigassa, kun se sai vieraakseen taannoisesta valmentajanvaihdoksestaan huomattavasti piristyneen Leicesterin. City ajoi takaa pisteen edellä olevaa Liverpoolia ja yritti hätistää niskaan puhaltelevat Manchester Unitedin ja Arsenalin kauemmas.

Leicester sen sijaan pelasi jo ilman panosta, ellei sellaiseksi lasketa sinänsä kunniakasta sijoittumista sarjataulukon paremmalle puolikkaalle – ja parempaa sijoitusta seuraavilla muhkeammilla palkintorahoilla.

Pelin ensimmäinen huippupaikka aukesi 19. peliminuutilla Leroy Sanélle, joka sai pallon ehkä itselleenkin yllättäen David Silvalta. Sanén vasemman jalan laukaus kuitenkin epäonnistui täydellisesti ja suuntautui pikemminkin kohti sivurajaa kuin maaliviivaa.

27. minuutilla City oli jälleen pahanteossa. Raheem Sterling narutti nuorta Ben Chilwelliä, mutta Gaël Clichystä ei ollut maalintekijäksi. Jatkotilanteessa Marc Albrighton blokkasi Sanén vedon kulmaksi.

Kaksi minuuttia myöhemmin verkko kuitenkin heilui. Nyt Sané rakensi vuorostaan Silvalle tekopaikan, ja espanjalaisen hyvä laukaus painui maaliin. Leicester-maalin edustalla Raheem Sterling oli niukasti paitsioasemassa ja yritti osua palloon. Tuomaristo keskusteli asiasta pitkään, mutta lopulta Robert Madley hyväksyi osuman. Sterlingin vaikutuksesta peliin voidaan olla montaa mieltä ja tilanne puhuttaa takuulla pelin jälkeenkin.

Leroy Sanén sähäkkyys oli Leicesterille yksinkertaisesti liikaa, sillä 35. minuutilla saksalaisen kiemurat toivat Citylle rankkarin. Yohan Benalouane kaatoi saksalaisen niin railakkaasti, ettei pilkkutuomiosta ollut mitään epäselvyyttä. 11 metristä lukemat 2-0:aan muutti Gabriel Jesus, joka laukoi pallon tarkasti alakulmaan.

WhoScored.com

@WhoScored
Gabriel Jesus: Has scored or assisted seven goals in six Premier League starts for Manchester City #MCILEI

Ensimmäisen puoliajan komein maali nähtiin kuitenkin kentän toisessa päässä. Leicester loi 42. minuutilla käytännössä jakson ensimmäisen kunnon hyökkäyksensä. Marc Albrighton heitti pallon laidalta rangaistusalueelle, josta Shinji Okazaki laukoi komealla volleylla pallon suoraan ilmasta Willy Caballeron selän taakse.

Toisen jakson ensiminuuteilla Jamie Vardy järjesteli Marc Albrightonille hyvän paikan tasoitukseen, mutta keskikenttämiehen kosketus palloon oli epäpuhdas. Albrighton koki kuitenkin päätösjaksolla vielä paljon kovempiakin kolhuja.

Ensin Albrighton sai Raheem Sterlingin kovan keskityksen suoraan keskelle naamatauluaan, ja 65. minuutilla kohtelu oli vielä tylympää. Fernandinho tuli kaksinkamppailuun rajusti kädet korkealla ja taklasi Albrightonia kyynärpäällä suoraan silmille. Albrightonin silmänalunen turposi välittömästi ja saattaapa silmä muurautua pelin jälkeen vaikka umpeen. Brasilialainen selvisi tempustaan täysin käsittämättömästi ilman varoitusta.

Otteet kovenivat pelin edetessä hapuilevan tuomarilinjan myötä, ja erotuomari Madley nousi otsikoihin vartti ennen päätöstä. Ensin koko pelin ajan kehnosti esiintynyt Gaël Clichy aiheutti rankkarin kaatamalla Riyad Mahrezin aivan rankkarialueen tuntumassa, täpärästi tosin alueen ulkopuolella.

Tuomittua pilkkua asettui ampumaan viisi viimeistä rankkariaan upottanut Mahrez, joka panikin pallon maaliin, vaikka liukastuikin vetäessään. Madley kuitenkin hylkäsi osuman, sillä pallo osui algerialaisen molempiin jalkoihin. Rohkea, mutta täysin oikea ratkaisu Madleylta.

Hieman myöhemmin Albrighton haki kostonsa taklattuaan rajusti Fernandinhoa. Madley palkitsi Albrightonin varoituksella ja Craig Shakespeare vaihtoon ottamisella.

Erittäin värikkäässä ja tapahtumarikkaassa ottelussa pelattiin lisäaikaa jopa lähes kymmenen minuuttia. Vaikka Leicester yrittikin aktiivisesti, ei se kuitenkaan kyennyt nousemaan tasoihin, vaan loppunumeroiksi jäi 2-1. Parhaan paikkansa Leicester sai viimeisen minuutin vapaapotkusta.

Näin City on kaksi kierrosta ennen sarjan päätöstä matkalla Mestarien liigaan ja näillä näkymin jopa suoraan lohkovaiheeseen.