Southamptonin kausi 2016-2017 päättyy kahden ottelun viikkoon, kun se kohtaa ensin tänään keskiviikkona Manchester Unitedin ja lauantain päätöskierroksella Stoken. Kausi on ollut mukiinmenevä, sillä Pyhimykset ylsivät Liigacupissa finaaliin – jossa se hävisi juuri tämäniltaiselle vastustajalleen Unitedille – ja sarjassa haarukassa on edelleen kahdeksas sija.

Kohtalaisesta menestyksestä huolimatta joukkueen pelitapa ei ole ollut kannattajien mieleen, eikä seurajohto olekaan vielä valmis antamaan manageri Claude Puelille takeita jatkosta. Valmentajaratkaisu lykätään ensi viikolle.

– Meillä on kaksi valtavan tärkeää ottelua edessämme. Koko kausi analysoidaan huolella ensi viikolla ja sitten teemme seuran kannalta parhaat ratkaisut. Haluamme kaikkien keskittyvän täysillä vahvaan kauden päätökseen, seuran puheenjohtaja Ralph Krueger sanoi The Telegraphille.

Seuran taustoissakin voi olla tapahtumassa muutoksia. Omistaja Katharina Liebherr on keskustellut kiinalaissijoittajien kanssa mahdollisuudesta myydä osuus seurasta. Liebherr jatkaisi kauppojen syntyessäkin mukana, mutta johtokunta kokee joka tapauksessa miehistönvaihdoksia.

Pelaajarintamalla Southamptonin asema on parempi kuin vuosiin. Top 6 -seuroista neljän – Manchester Cityn, Chelsean, Arsenalin ja Liverpoolin – kerrotaan olevan kiinnostuneita Saints-puolustaja Virgil van Dijkista, mutta seura ei välttämättä ole innokas myymään.

– Viimeisinä kolmena kesänä teimme kauppoja pakon edessä. Nyt meillä on jokaiselle pelipaikalle ainakin kaksi vaihtoehtoa. Edessämme on ensimmäinen kesä ikinä, jolloin meillä ei ole mitään pakkoa myydä pelaajia. Me olemme tilanteen herroja ja teemme päätökset, Krueger myhäilee.